Nyheder

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

Søndag, den 22. september kl. 11:00 formiddags-koncert v/Fredensborg Slotskirkes Pigekor

Oplev Fredensborg Slotskirkes Pigekor på Børglum Kloster til en efterårs-koncert i historiske rammer. Koncerten afholdes i den næste 1000 år gamle klosterkirke.

Koncerten afholdes søndag, den 22. september kl. 11:00.

Fredensborg Slotskirkes Pigekor synger á cappella og er kendt for valg af iørefaldende danske og udenlandske sange.

På repertoiret vil man finde klassiske sange og salmer som ’I Danmark er jeg født' og ’Septembers himmel er så blå’, men også til populære engelske sange som Leonard Cohens ’Halleluja’ og Ronan Keatings ’When you say nothing at all’.

Koret ledes af dirigent Cille Buch, der er er solistuddannet operasanger og sangpædagog fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2011.

Vi glæder os til at se jer

Læs mere
Fre. d. 11. til søn. d. 13. oktober Børglum Kloster Living

Ny event til efteråret 'Børglum Kloster Living'

- Antik, retro, bolig, sundhed, mad og drikke

Dato: 11. oktober 12.oktober og 13. oktober
Entré: 85 voksne 40 kr. børn

Læs mere
13. juli - 20. Oktober 'Når hænderne synger' - Kunstudstilling v/ Ib Grønbech

'Når hænderne synger' v/ Ib Grønbech kan opleves fra 13. Juli. til 10 oktober. 

På udstillingen ’Når hænderne synger’ kan man opleve Ib Grønbechs kunstværker i stenskulptur og drivtømmerkunst. Udstillingens værker kan opleves på hele klosterets udendørsområde, samt på 1. sal i herregårdshestestalden. 

 

Om kunstneren

Ib Grønbech er født 21. april 1955 i det lille nordjyske fiskerleje Løkken, der nu er omdannet til internationalt turistcenter.


Hurtigt skiftede Ib Grønbech og familien Løkken ud med Hirtshals, hvor han i mange år arbejdede med musik – både som studiemusiker, men også i form af sin forrygende solo-karriere, der rigtig tog fart i 1985 med udgivelsen af debutalbummet, som solgte mere end 25.000 eksemplarer.

Ved siden af sin musiske karriere er Ib Grønbech en særdeles flittig og ihærdig stenhugger og dette vil man kunne opleves på udstillingen.

 

Læs mere
15 - 17 november & 22-24 november & 30 november -1 december & 7-8 december Julemarked på Børglum Kloster i november og december

Kom med til julemarked og ind i de private julepyntede stuer på Børglum Kloster - i år i hele 4 weekender!

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) og de 2 første weekender i december (lørdag/søndag)byder vi velkommen til julemarked på Børglum kloster

Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes denne ene gang om året.

 

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med hyggeligt nisseorkester i kloster gården.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

De præcise datoer er i år:

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
1. julemarkeds weekend 15.11, 16.11 og 17.11 kl 10-17

'Julen i al sin pragt' ekstra åbent
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
2. julemarkeds weekend 22.11, 23.11 og 24.11 kl 10-17

Børglum Kloster Julemarked i december med adgang til de private stuer 
3. Julemarkeds weekend 30.11 - 1.12 10.00-16.00

4. Julemarkeds weekend 7.12 og 8.12 10.00-16.00

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20 'Julen i al sin pragt' ekstra juleåbent med boder og private stuer

Nyt juleåbent på Børglum Kloster til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner op til helt et nyt juleåbnet om aftenen tirsdag d. 19. november kl 16.00 – 20.00. Det er en helt nyt åbnet hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, når de mange julelys rigtigt kommer til deres ret.

Der åbnes op for ’julen i al sin pragt’ en aften i julens tegn imellem julemarkederne i november og december, hvor man kan opleve de mange julelys der oplyser Børglum Kloster. 

Vi afslutter aftenen med julefyrværkeri kl 20.00.

🎁Boder - boderne fra julemarkedet deltager også på aftenen med 'julen i al sin pragt'. Oplev boderne i herregårdshestestalden og Østfløjen i tre etager


Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til denne event eller til julemarkedet i november, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. Julepyntsbutikken i Klostergården giver deres bud på årets specielle julepynt.

🎁Julepynts butikken – kan findes i Klostergården, hvor de giver deres bud på det helt specielle julepynt.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også Kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig', legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 


Info:
• Dato: tirsdag 19. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

 

Læs mere
7. september - 6. oktober Kunstudstilling - 'Farver og LIV på klostret'

Det bløde bakkede landskab og klosters stejle mure danner rammen om Kunstnergruppen LIVs efterårsudstilling på Børglum kloster.

Udstillingen viser spændvidden i gruppens værker. Her findes stramme geometriske figurer, bløde menneskelige former, usædvanlige farvevalg, naturinspirerede abstraktioner, erindrende naturalistiske landskaber, pudsigheder og overraskende kompositioner.

Kunstnergruppen LIV har eksisteret i 25 år og har pt. 25 medlemmer, hvoraf omkring 15 er aktive udstillere. For at blive optaget i LIV skal ens værker gennem en ekstern censurering. Dette for at sikre et højt kunstnerisk niveau. Minimum én gang om året afholdes en intern billedevaluering, hvor en kunstfaglig dygtig person kigger kritisk på kunstnergruppens værker.

Kunsthistoriker Maria Stensgård Poulsen holder i forbindelse med ferniseringen en tale med perspektivering til samtidskunsten.

De 18 udstillere fra Kunstnergruppen LIV er som følger:

Anette Bagger

Farverige og naivistiske billeder med detaljerede motiver der er inspireret af eventyrfortællinger, middelalder, blomster, haveanlæg, slotte og borge. Flere af elementerne på billederne er malet under lup. Foretrukken materiale er acryl på lærred.

Anne-Marie Kastberg

Jeg arbejder med frit, fabulerende broderi. Mine broderier er figurative, de forestiller noget, men i en naivistisk, skitseagtig stil, gerne med et humoristisk tvist eller med en tekst, der giver stof til eftertanke! Jeg anvender mange forskellige broderigarner, men syr hovedsageligt på bomulds- eller hørlærred. En æstetisk leg med farver og motiver.

Anny Svendsen

Jeg maler det, der inspirerer mig. Det kan være kig ned i en blomst eller en trærod, hvor flotte mønstre viser sig. Det kan være lyset over et landskab, der får farverne til at gløde.

Som medlem af Vikingegruppen Lindholm Høje har jeg været med til at brodere den danske kopi af Bayeuxtapetet og vi broderer nu Erik den Rødes Saga Tapet, som jeg har tegnet.

Arne Møller Larsen

”At tegne er at se”. Dette er min indfaldsvinkel til kunsten. Maleri, akvarel og tegning er at se og formidle. Så, kære beskuer, se og nyd øjeblikket !

Conny Stenhøj Pedersen

Oftest maler jeg billeder, der er abstraktioner over landskabs- og bymotiver. Jeg forsøger at gengive indtryk og stemning i et motiv. Jeg arbejder med akrylmaling.

Medlem af kunstnergruppen LIV fra 2018.

Dorrit Pedersen

Landskabet er mit foretrukne motiv. Her søger jeg at skildre årets, vejrets og lysets skiften og dermed give udtryk for forskellige stemninger i mine malerier.

Elsbeth Burgwald Thostrup

Arbejder ofte ud fra et tema, der går igen i en serie malerier. Inspireres af verden omkring mig, dels den private sfære dels begivenheder i ind- og udland.

Else Bjærre

Naturabstraktioner inspireret af forskellige aspekter i naturen. Jeg arbejder med elementerne, Jord - Vand - Ild - Luft.

Eva Dalby-Jakobsen

Mine malerier har en stram komposition, hvor geometriske figurer balanceres med organiske former på legende og overaskende vis. Et utraditionelt farvevalg er med til at give malerierne et surrealistisk udtryk. Min helt egen stil.

Jonna Lindstrøm

Forskellige formers indbyrdes harmoni, der spiller sammen med lærredets form på en for mig god måde, er nok det, der driver mig til at male igen og igen. Kampen med formerne er nogle gange hård, men når jeg synes, det lykkes, har jeg det godt.

Jytte Wiingaard

Jeg har lavet keramik i mange år, men udfordres stadig af leret. Jeg er meget fascineret af menneskers ansigter, og prøver at finde sjælen i dem. Også mine skytsengle betyder meget for mig.

Karen Sand Jensen

Har siden 1985 syet tekstilbilleder. Er altid på udkig efter motiver i by og natur både hjemme og på rejser. Indimellem bliver det også til abstrakte billeder.

Margrethe Christensen

Det er altid kvinder, jeg maler. Oftest kraftige kvinder som fylder ud over blændrammen. Jeg er fascineret af at male skikkelser, der udtrykker kropssprog, sjæl og stemning. Jeg forsøger at bryde normen for skønhed og perfektionisme.

Dobbelt prisvinder af Form-Art prisen ved international udstilling i Hamborg.

Marianne Rying

Jeg arbejder i et konkret abstrakt formsprog, som regel meget koloristisk og gerne med en tredimensional virkning.
Har debuteret på bl.a. KS Kunstnernes Sommerudstilling og KP Kunstnernes Påskeudstilling.

Mona Winther Sørensen

Mine inspirationskilder er naturen, årstidernes skiften, form, farve, lys og skygge omsat i halv-abstrakte motiver. Malerierne er olie på lærred.

Stein Michelsen

Rigdommen og glæden ved nonfigurativ billedkunst er indiskutabel. Jeg selv har dog altid været drevet af det figurative udtryk, forankret i de organiske former - natur, dyr, menneske. Både i tegning og maleri. Det meste produceret i mit minimalistiske atelier i andelsboligen i Aalborg. Malerier er alle startet i akryl for derefter, helt eller delvist, at afsluttes i olie.

Tonie Francoise

Er autodidakt - tegnet og malet hele mit liv. Maler naturalistisk og abstrakt. Vil ikke sættes “i bås”. Inspireres af naturen/dyr/mennesker/omgivelser. Elsker farver og legen med disse.

Tove Holm-Petersen

Jeg bliver inspireret af former, farver og et særligt lys. Ofte bliver et af elementerne dominerende, og ved at lytte til musik får jeg forstærket den stemning, jeg leder efter i maleriet. Jeg hører mest jazzmusik - det samme stykke musik, til maleriet er færdigt.

Jeg har udstillet på mange gallerier, deraf på 10 censurerede udstillinger.

Læs mere
Nyhed! ekstra dato: Lørdag 7. september & lørdag 21. september Yoga & Morgenmadsbuffet på Børglum Kloster

Kom med til en lørdag formiddag med Yoga & morgenmadsbuffet på Børglum Kloster

 Nyhed!

På grund af stor efterspørgsel afholder vi 2 ekstra arrangementer med Yoga og morgenmadsbuffet v/ Dyveke. 🧘‍♀️🧘‍♀️🧘‍♀️🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️ Datoen for den ekstra morgen med Yoga og morgenbuffet er lørdag 7. september😊😊😊

 
Vi glæder os til at se jer😊😊😊

 info:

Arrangementet i sommeren og efteråret 2019, og yogaen foregår i Bayeux-Tapet udstillingen.Yoga arrangementet starter kl 08.00.

I Bayeuxtapet-udstillingen afholdes 75 min. Yoga Flow, hvor alle uanset niveau kan deltage. Der bliver undervist i de klassiske yogastillinger i et roligt tempo. Dermed øges deltagerens kropsbevidsthed og koncentration.

Der er fokus på vejrtrækningen, styrke – og balanceopbyggende stillinger, den sunde og mobile rygsøjle samt dybe stræk sat sammen i et dynamisk flow. Vi runder yogaen af med en guidet afspænding.

Efter yogatimen, vil der blive serveret en morgenmadsbuffet med brug af egens råvarer i klostrets cafe Vognporten”

 

Din underviser er Dyveke, som har lang undervisningserfaring, eget yoga studio i Aalborg og afholder 7-8 yogaweekender i det nordjyske årligt.

Tid: lørdag 7. september & lørdag 21. september

Pris kun  195 kr.

Tilmelding til Dyveke på tlf: 30706205.

Betaling via Mobilepay til 39732. For 50 kr. kan du tilkøbe indgangs billet til udstillingerne på dagen. Indgang gennem porten, dørene åbnes 7.45. Medbring egen yogamåtte og tæppe. Pengene refunderes ikke. Pladsen kan videregives til en anden.

Læs mere
14. oktober - 20. oktober Halloween - 'De Forheksede Græskar' og flere konkurrencer for børn

Nu bliver det uhyggeligt!

Vi fejre Halloween i uge 42, med græskar og spændende konkurrencer for både børn og voksne.

Løs mysteriet om ’De forheksede græskar’, spil kryds og bolle på ægte Halloween facon og deltag i tegnekonkurrencerne.Der er både en tegnekonkurrence for børn og en tegnekonkurrence for voksne så alle kan være med.  :)

Konkurrencen ’De forheksede græskar’

En lille heks har forhekset græskarrene på Børglum Kloster. Heksen har gemt et hemmeligt ord på græskarrene, der er blevet spredt på hele klosterets område. Saml bogstaverne på de farvestrålende græskar og vind en præmie.

Konkurrencen afholdes i uge 42.

Børnene skal finde alle bogstaverne der er gemt på de forheksede græskar og finde frem til det hemmelige ord. Når det hemmelige ord er fundet venter der en hemmelig præmie i klosterets Café Vognporten.

 

(U)Hyggeligt besøg!

Krumme fra Hjørring besøger Børglum Kloster til Halloween

Krumme fra Hjørring besøger klosteret onsdag 16. oktober kl 11.00. Krumme afholder en konkurrence, hvor der er præmier til de heldige vindere. :) 

 

Læs mere
Top