Nyheder

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

Fre. d. 11. til søn. d. 13. oktober Børglum Kloster Living

Ny Messe til efteråret 'Børglum Kloster Living'

- Antik, retro, bolig, sundhed, mad og drikke

I efterårsferien afholdes for første gang nogensinde en Livsstilsmesse på det historiske Børglum kloster.

Livstilsmessen ’Børglum Kloster Living’ rykker ind i herregårdshestestalden på Børglum kloster tre dage i efterårsferien. Antik, bolig, sundhed, retro, mad og drikke er livsstilsmessens fokusområder, som også afspejler sig i udvalget på messens stande.

På Livsstilsmessen deltager 15 forskellige stande og messens stande optræder med fortrinsvis lokale produkter. Møbelpolstring og træskæring kan også opleves på messen. Livsstilsmessens stande opsætte i herregårds hestestalden på stueetagen i udstillings-salen og i salen på 1. salen.

Blandt de ting messens besøgende kan opleve i standene på den nye messe er billedkunst, keramik, brugskunst, herregårds interiør, blomster, antikke møbler, wellness, smykker og skind.

For dem der har større interesse for delikatesser kan dette også findes på messen i form af franske vine, nordjysk produceret gin og special pesto.

Livstilsmessen kan opleves indenfor klosterets åbningstider kl 10-17 på datoerne 11., 12. og 13. oktober.

Dato: fredag 11. oktober - lørdag 12.oktober - søndag 13. oktober (kl 10-17)
Entré: 85 voksne 40 kr. børn

 

 

Læs mere
13. juli - 20. Oktober 'Når hænderne synger' - Kunstudstilling v/ Ib Grønbech

'Når hænderne synger' v/ Ib Grønbech kan opleves fra 13. Juli. til 10 oktober. 

På udstillingen ’Når hænderne synger’ kan man opleve Ib Grønbechs kunstværker i stenskulptur og drivtømmerkunst. Udstillingens værker kan opleves på hele klosterets udendørsområde, samt på 1. sal i herregårdshestestalden. 

 

Om kunstneren

Ib Grønbech er født 21. april 1955 i det lille nordjyske fiskerleje Løkken, der nu er omdannet til internationalt turistcenter.


Hurtigt skiftede Ib Grønbech og familien Løkken ud med Hirtshals, hvor han i mange år arbejdede med musik – både som studiemusiker, men også i form af sin forrygende solo-karriere, der rigtig tog fart i 1985 med udgivelsen af debutalbummet, som solgte mere end 25.000 eksemplarer.

Ved siden af sin musiske karriere er Ib Grønbech en særdeles flittig og ihærdig stenhugger og dette vil man kunne opleves på udstillingen.

 

Læs mere
15 - 17 november & 22-24 november & 30 november -1 december & 7-8 december Julemarked på Børglum Kloster i november og december

Kom med til julemarked og ind i de private julepyntede stuer på Børglum Kloster - i år i hele 4 weekender!

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) og de 2 første weekender i december (lørdag/søndag)byder vi velkommen til julemarked på Børglum kloster

Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes denne ene gang om året.

 

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med hyggeligt nisseorkester i kloster gården.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

De præcise datoer er i år:

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
1. julemarkeds weekend 15.11, 16.11 og 17.11 kl 10-17

'Julen i al sin pragt' ekstra åbent
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
2. julemarkeds weekend 22.11, 23.11 og 24.11 kl 10-17

Børglum Kloster Julemarked i december med adgang til de private stuer 
3. Julemarkeds weekend 30.11 - 1.12 10.00-16.00

4. Julemarkeds weekend 7.12 og 8.12 10.00-16.00

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20 'Julen i al sin pragt' ekstra juleåbent med boder og private stuer

Nyt juleåbent på Børglum Kloster til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner op til helt et nyt juleåbnet om aftenen tirsdag d. 19. november kl 16.00 – 20.00. Det er en helt nyt åbnet hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, når de mange julelys rigtigt kommer til deres ret.

Der åbnes op for ’julen i al sin pragt’ en aften i julens tegn imellem julemarkederne i november og december, hvor man kan opleve de mange julelys der oplyser Børglum Kloster. 

Vi afslutter aftenen med julefyrværkeri kl 20.00.

🎁Boder - boderne fra julemarkedet deltager også på aftenen med 'julen i al sin pragt'. Oplev boderne i herregårdshestestalden og Østfløjen i tre etager


Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til denne event eller til julemarkedet i november, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. Julepyntsbutikken i Klostergården giver deres bud på årets specielle julepynt.

🎁Julepynts butikken – kan findes i Klostergården, hvor de giver deres bud på det helt specielle julepynt.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også Kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig', legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 


Info:
• Dato: tirsdag 19. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

 

Læs mere
14. oktober - 20. oktober Halloween - 'De Forheksede Græskar' og flere konkurrencer for børn

Nu bliver det uhyggeligt!

Vi fejre Halloween i uge 42, med græskar og spændende konkurrencer for både børn og voksne.

Løs mysteriet om ’De forheksede græskar’, spil kryds og bolle på ægte Halloween facon og deltag i tegnekonkurrencerne.Der er både en tegnekonkurrence for børn og en tegnekonkurrence for voksne så alle kan være med.  :)

Konkurrencen ’De forheksede græskar’

En lille heks har forhekset græskarrene på Børglum Kloster. Heksen har gemt et hemmeligt ord på græskarrene, der er blevet spredt på hele klosterets område. Saml bogstaverne på de farvestrålende græskar og vind en præmie.

Konkurrencen afholdes i uge 42.

Børnene skal finde alle bogstaverne der er gemt på de forheksede græskar og finde frem til det hemmelige ord. Når det hemmelige ord er fundet venter der en hemmelig præmie i klosterets Café Vognporten.

 

(U)Hyggeligt besøg!

Krumme fra Hjørring besøger Børglum Kloster til Halloween

Krumme fra Hjørring besøger klosteret onsdag 16. oktober kl 11.00. Krumme afholder en konkurrence, hvor der er præmier til de heldige vindere. :) 

 

Læs mere
Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere
Top