Nyheder

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

Børglum Kloster har lukket indtil Julemarkedet

Børglum Kloster har lukket nu, men åbner igen til Julemarkedet.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Til Børglum Klosters julemarked kan klosterets besøgende opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen. Stuerne og kongesalen er normalt lukket, og åbnes kun for klosterets gæster denne ene gang om året i anledningen af Julen.

Gå også på opdagelse i mere end 40 forskellige boder i kunst, håndværk delikatesser. Find boderne i østfløjen, Herregårdshestestalden, munkekælderen og i klostergården.

- Vi glæder os til at se jer :)

 

Datoer

1. julemarkeds weekend 15.11, 16.11 og 17.11 kl 10-17

'Julen i al sin pragt' ekstra åbent Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20

('Julen i al sin pragt' er en aften med julemarked. Som til det almindelige julemarked er der adgang til de private stuer og kongesalen samt over 40 boder i kunst, håndværk delikatesser. Aftenen afsluttes med fyrværkeri kl 20:00)

2. julemarkeds weekend 22.11, 23.11 og 24.11 kl 10-17

3. Julemarkeds weekend 30.11 - 1.12 10.00-16.00

4. Julemarkeds weekend 7.12 og 8.12 10.00-16.00

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse

Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

 

 

Læs mere
15 - 17 november & 22-24 november & 30 november -1 december & 7-8 december Julemarked på Børglum Kloster i november og december

Kom med til julemarked og ind i de private julepyntede stuer på Børglum Kloster - i år i hele 4 weekender!

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) og de 2 første weekender i december (lørdag/søndag)byder vi velkommen til julemarked på Børglum kloster

Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes denne ene gang om året.

 

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med hyggeligt nisseorkester i kloster gården.

 

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

De præcise datoer er i år:

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
1. julemarkeds weekend 15.11, 16.11 og 17.11 kl 10-17

'Julen i al sin pragt' ekstra åbent
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20

Børglum Kloster Julemarked i november med adgang til de private stuer 
2. julemarkeds weekend 22.11, 23.11 og 24.11 kl 10-17

Børglum Kloster Julemarked i december med adgang til de private stuer 
3. Julemarkeds weekend 30.11 - 1.12 10.00-16.00

4. Julemarkeds weekend 7.12 og 8.12 10.00-16.00

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
Tirsdag d. 19. nov. kl 16-20 'Julen i al sin pragt' ekstra juleåbent med boder og private stuer

Nyt juleåbent på Børglum Kloster til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner op til helt et nyt juleåbnet om aftenen tirsdag d. 19. november kl 16.00 – 20.00. Det er en helt nyt åbnet hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, når de mange julelys rigtigt kommer til deres ret.

Der åbnes op for ’julen i al sin pragt’ en aften i julens tegn imellem julemarkederne i november og december, hvor man kan opleve de mange julelys der oplyser Børglum Kloster. 

Vi afslutter aftenen med julefyrværkeri kl 20.00.

🎁Boder - boderne fra julemarkedet deltager også på aftenen med 'julen i al sin pragt'. Oplev boderne i herregårdshestestalden og Østfløjen i tre etager


Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til denne event eller til julemarkedet i november, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. Julepyntsbutikken i Klostergården giver deres bud på årets specielle julepynt.

🎁Julepynts butikken – kan findes i Klostergården, hvor de giver deres bud på det helt specielle julepynt.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også Kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig', legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 


Info:
• Dato: tirsdag 19. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

 

Læs mere
under julemarkedet 'Ludvig og julemanden' oplev Julemandens værksted, julemandens stue og rekvisitterne fra julekalenderen

Julekalenderen 'Ludvig og Julemanden' blev optaget på Børglum kloster, hvor Ludvig og Julemanden tog på eventyr.

Oplev stedet hvor julekalenderen kom til live.

Se Julemandens værksted og Julemandens stue i fuld figur. oplev også rekvisitterne fra julekalenderen. Juleprofetien hænger over klosterporten som den gjorde i julekalenderen.

Se også Klosterkirken hvor Stygge Krumpen havde spøgelses-møder med Elsebeth Gyldenstjerne, Ridder Maximus og den indemurede pige. 

Læs mere
Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere
Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere
Lørdag d. 22. Februar kl 14.00 Fastelavn på Børglum Kloster

Kom med til fastelavn med Krumme fra Hjørring!

 

Lørdag d. 22. februar kl 14.00 skal vi have kronet dette års Kattekonge og Kattedronning af Børglum Kloster. 

Krumme fra Hjørring vil styre slagets gang under tøndeslagningen

Her stopper festlighederne dog ikke da forældrene bagefter skal vise hvad de er gjort af i konkurrencen i ’Bide til bolle’ der krævede stor koncentration fra deltagerne.

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig fastelavn

Læs mere
Top