Nyheder

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

30.juni Caféen er lukket lørdag 30. juni

Cafeen er lukket

  • lørdag d. 30. juni. 
  • Udstillingen med  Bayeux tapetet er også lukket d. 30. juni .

The café and the Bayeux Exhibition is closed the 30th of june

Læs mere
24. marts - 26. august Kunstudstilling ved Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen

Oplev Børglum Klosters store kunstudstilling som åbner til påske i udstillingssalen i den ny renoverede herregårds hestestald. 

I år er kunstudstillingen skabt af kunstnerne Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen.

Bernhard Lipsøes talent spænder vidt fra maleri, akvarel, men han er især kendt for sine skulpturer af genbrugsmaterialer og glaskunst som har været en passion for kunstneren igennem de sidste 20 år. 

Kirsten Tofte Jensen er uddannet i London på The Royal British Art School. Kirsten Tofte Jensen har tidligere arbejdet meget med skulpturer, men har i denne udstilling valgt at fokusere på hurtige skitser i "Ink" og "clay" hvor hun forsøger at "indfange"modellen og stemningen - ofte danser modellen til musik. Kirsten Tofte Jensen er også vendt tilbage til en tidligere passion for kultegning i de værker hun selv kalder "Life Drawings"

 

Læs mere
22. juni - 24. juni Kildemarked - Børglum Klosters middelaldermarked

Middelalderen vender tilbage!

kom med på en rejse tilbage i tiden når riddere, bueskytter, gøglere og skønjomfruer rykker i weekenden ind på Børglum kloster

Kom med til tre dage med middelalder på Børglum Kloster. Oplev riddere, skyd med bue og pil, hør Ramashang spille middelaldermusikken, smag lækre middelalder retter og leg med når en ægte middelaldergøgler underholder for de mindste.

Oplev og deltag i spændende aktiviteter på det børnevenlige middelaldermarked, hvor der også er aktiviteter for de mindste. Prøv bueskydning af udlærte instruktører og deltag i gøglershowet af selveste mester Peder.

Musikken er på plads og giver den helt rigtige stemning når Almune slår tonen an og spiller middelaldermusik imellem de hyggelige boder. 

Gå også på opdagelse i de mange hyggelige boder med ægte middelalder håndværk og smag på de gamle spændende retter som helstegt pattegris. Middelalderhåndværk findes i mange afskygninger i markedets boder.

Eksempelvis kan man opleve ægte håndsmedede ringbrynjer, knive og sakse og håndsyede middelaldertøj ned til mindste detalje.

Lørdag og søndag vil Mester Peder vil lave gøgl og lege for markedets børn og  Middelaldermusik fra Almune vil sørge for en helt fantastisk stemning på markedet imellem de spændende boder. Oplev også en vaskeægte Ridder, da markedet i år får besøg af selveste Ridder Toby. 

Bueskytterne vil gennemføre en indbyrdes bueskydnings konkurrence søndag kl. 13.00, hvor alle kan komme og kigge med.

Kildemarkedet på Børglum Kloster har åbent fredag kl. 12-17 og både lørdag og søndag kl. 10-17.

 Vi glæder os til at se jer

 

Læs mere
27.april- 21. oktober 'Architecture in Clay' - Hollandsk kunst ved Brigitte Schreuder

Den hollandske kunstner Brigitte Schreuder udstiller på Børglum Kloster fra d. 27. april.

Brigitte Schreuders kunstværker er fortrinsvis tårne, templer, altre og andre arkitektoniske former.
Hun finder sin inspiration fra både klassisk og romersk arkitektur, men hun henter også inspiration fra de steder hvor denne arkitektur hører hjemme.

Brigittes Schreuders værker er aldrig en kopi af en eksisterende bygning, da værkerne først og fremmest afspejler hendes fortolkning af arkitekturen.

Schreuders interesse ligger fortrinsvis i studiet af den klassiske og romerske arkitektur, men hun har også en interesse for nyere bygninger da klassisk arkitektur har sat et tydeligt eftermæle i den europæiske arkitektur. Haag i Holland, som er kunstnerens hjemby, er netop et eksempel på en by med spor efter klassisk og romersk arkitektur. Den klassiske arkitektur findes skjult rundt omkring i den gamle hollandske by og det er en stor inspirationskilde for kunstneren.

”Når jeg cykler igennem byen ser jeg vinduer og døre med en tempel-front og balkoner med karyatider. Jeg ser søjler også spidsbuede vinduer. Selv på tagene som jeg kan kigge ud på fra mit atelier er baseret på klassiske bygnings strukturer, og det inspirerer mig til at lave ny kunst.”

Udstillingen kan opleves alle ugens dage kl 10-17 fra 27. april

Læs mere
Hver tirsdag, onsdag og torsdag i juli kl 13.00 Rundvisninger i juli uden forudbestilling

Rundvisning i Børglum klosters historie og udstillinger, og rundvisninger i landbruget på klosteret

Rundvisning i Børglum klosters historie og udstillinger

Oplev Børglum klosters næsten 1000 år gamle historie med rundviser, tirsdage og torsdage i juli kl 13:00.

Rundvisningen tager gæsterne med i klosters over 15 udstillinger.

Oplev den næsten 1000 år gamle klosterkirke, Den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden, kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig, den gamle munke kælder, Julemandens værksted, legetøjs udstillingen, østfløjen med historiske fortællinger i tre etager, sommerens kunstudstillinger og meget mere

v. min 8 deltagere

Voksne 110 Kr. (alm entrébillet +25 kr)

Rundvisning i landbrug på et næsten 1000 år gammel kloster

Oplev Børglum kloster bag scenen til en rundvisningen om landbruget, der har været en integreret del af klosterets drift igennem klostrets lange historie i Nordjylland, Onsdage i juli kl 13:00.

Kom med bag scenen på Børglum Kloster og oplev hvordan man driver et moderne landbrug på et kloster med en næsten 1000 år gammel historie. Få et nærmere indblik i på landbruget, landbrugsmaskiner og kornsårterne på markerne der omgiver klosteret fra alle sider.

v. min 8 deltagere

Voksne 110 Kr. (alm entrébillet +25 kr)

Læs mere
Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere
5. september kl 19.00 Hør fortællingen om Baueyxtapetet af de kvinder der skabte det

15 år. Så mange år tog det at skabe den eneste fuldstændige kopi i verden af det 70 meter lange historiske Bayeuxtapet.

Nu vil 3 kvinder fra gruppen fortælle om tapetets historie. 

Kom med til foredraget onsdag d. 5. september kl 19.00, hvor brodøserne vil fortælle om tapetets historie og tilblivelse.

Billetpris 100 kr.

Forudbestilling ikke nødvendig. Billetter kan købes i døren.

Læs mere
Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere
Top