Nyheder

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

24. marts - 26. august Kunstudstilling ved Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen

Oplev Børglum Klosters store kunstudstilling som åbner til påske i udstillingssalen i den ny renoverede herregårds hestestald. 

I år er kunstudstillingen skabt af kunstnerne Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen.

Bernhard Lipsøes talent spænder vidt fra maleri, akvarel, men han er især kendt for sine skulpturer af genbrugsmaterialer og glaskunst som har været en passion for kunstneren igennem de sidste 20 år. 

Kirsten Tofte Jensen er uddannet i London på The Royal British Art School. Kirsten Tofte Jensen har tidligere arbejdet meget med skulpturer, men har i denne udstilling valgt at fokusere på hurtige skitser i "Ink" og "clay" hvor hun forsøger at "indfange"modellen og stemningen - ofte danser modellen til musik. Kirsten Tofte Jensen er også vendt tilbage til en tidligere passion for kultegning i de værker hun selv kalder "Life Drawings"

 

Læs mere
Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere
22. juni - 24. juni Kildemarked - Børglum Klosters middelaldermarked

Middelalderen vender tilbage!

kom med på en rejse tilbage i tiden når riddere, bueskytter, gøglere og skønjomfruer rykker i weekenden ind på Børglum kloster

Kom med til tre dage med middelalder på Børglum Kloster. Oplev riddere, skyd med bue og pil, hør Ramashang spille middelaldermusikken, smag lækre middelalder retter og leg med når en ægte middelaldergøgler underholder for de mindste.

Oplev og deltag i spændende aktiviteter på det børnevenlige middelaldermarked, hvor der også er aktiviteter for de mindste. Prøv bueskydning af udlærte instruktører og deltag i gøglershowet af selveste mester Peder.

Musikken er på plads og giver den helt rigtige stemning når Almune slår tonen an og spiller middelaldermusik imellem de hyggelige boder. 

Gå også på opdagelse i de mange hyggelige boder med ægte middelalder håndværk og smag på de gamle spændende retter som helstegt pattegris. Middelalderhåndværk findes i mange afskygninger i markedets boder.

Eksempelvis kan man opleve ægte håndsmedede ringbrynjer, knive og sakse og håndsyede middelaldertøj ned til mindste detalje.

Lørdag og søndag vil Mester Peder vil lave gøgl og lege for markedets børn og  Middelaldermusik fra Almune vil sørge for en helt fantastisk stemning på markedet imellem de spændende boder. Oplev også en vaskeægte Ridder, da markedet i år får besøg af selveste Ridder Toby. 

Bueskytterne vil gennemføre en indbyrdes bueskydnings konkurrence søndag kl. 13.00, hvor alle kan komme og kigge med.

Kildemarkedet på Børglum Kloster har åbent fredag kl. 12-17 og både lørdag og søndag kl. 10-17.

 Vi glæder os til at se jer

 

Læs mere
Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere
Hver tirsdag og torsdag i juli kl 14.00 Historiske Rundvisninger

Rundvisning i de historiske udstillinger

Oplev Børglum kloster med rundviser tirsdag og torsdag i juli kl 13:00.

Rundvisningen tager gæsterne med i klosters over 15 udstillinger, b.la. Bayeuxtapetet, Den næsten 1000 år gamle klosterkirke, kjoleudstillingen 'kunsten at klæde sig, den gamle munkekælderen, Julemandens værksted, legetøjsudstillingen, østfløjen med historiske fortællinger i tre etager og meget mere

v. min 8 deltagere

Voksne 110 Kr. (alm entrébillet +25 kr)

Læs mere
Permanent udstilling 'Kunsten at klæde sig' - ny kjoleudstilling på Børglum kloster

Højhalset, nedringet, lang eller kort?

Kvindemoden har igennem det sidste århundrede svinget fra den ene yderlighed til den anden og tilbage igen. ’Kunsten at klæde’ sig er den nye kjoleudstilling på Børglum Kloster, hvor man følger moden igennem et helt århundrede.

At være fashionable og moderne har betydet mange forskellige ting i et århundrede præget af to verdenskrige og en kold krig. Skiftende ikoniske modedesignere har igennem perioderne været toneangivende for en ny måde at klæde sig i en tid hvor kvindernes rolle i samfundet også forandrede sig.

Hvad var moderne omkring århundredeskiftet der var inspireret af den nye Art Nouveau stil? Hvordan skulle man klæde sig i de brølende 20’ere? Hvad var det sidste nye fra Paris i slutningen af 1940’erne?  Hvordan var man elegant i 60’erne?

Hvilken effekt havde de 2 verdenskrige på kvindemoden og kvindernes skiftende rolle i samfundet?

Alt dette og meget mere får man svar på i den nye udstilling der fører den besøgende igennem et helt århundrede med omskiftelig mode der kunne ændre sig markant på bare nogle få år.

Udstillingen viser et udpluk af tidernes tendenser og fremviser hvordan der smukke og det skønne er defineret forskelligt igennem det 20. århundrede.

 Udstillingen åbner for publikum lørdag d. 29. Udstillingen kommer til at indgå side om side med klosterets øvrige 15 udstillinger og kan opleves indenfor klosterets normale åbningstider.

 

Læs mere
Fre. d. 12. til søn. d. 14. oktober Antik og Retro messe

Kom med til Antik og Retro messe på Børglum Kloster i flotte historiske rammer i den nyrenoverede heste stald.

Der er mulighed for at gøre en god handel i eksklusive stande der kommer fra hele landet Antik & Retro messen på Børglum kloster byder indenfor til en messe med stande fra hele landet og hver stand har nøje udvalgte genstande med til efterårets messe.


Det er mulighed for at få en god handel i de eksklusive stande med antikviteter og retro ting, hvoraf mange kommer langvejs fra.


Nogle stande er helt lokale, mens andre kommer så langt væk som København. Det bliver en messe hvor der er noget for enhver smag.


Hvad enten man interessere sig for klassiske antikviteter eller spændende retro er der rig mulighed for finde lige netop de skjulte skatte man går og mangler.
Man vil kunne gå på opdagelse i de 14 stande med alt fra porcelæn og smykker til møbler og retro.


Klosterets mere end 15 udstillinger i historie, kunst og kultur er også åbne under messen. Fre. d. 12. til søn. d. 14. oktober 2018, kl. 10-17.
(Entré: 85 voksne 40 kr. børn)

Læs mere
16. oktober - 22. oktober De forheksede græskar - konkurrence for børn

En lille heks har været forbi klosteret, forhekset græskarrene og gemt et hemmeligt ord! Gå på jagt efter det hemmelige ord, saml bogstaverne på de farvestrålende græskar og vind en præmie.

Der har været en lille heks forbi på Børglum Kloster der har forhekset græskarrene!
Heksen har gemt et hemmeligt ord på græskarrene, der er blevet spredt på hele
klosterets område.

Det er i efterårsferien at jagten går ind på det hemmelige ord, der er blevet spredt rundt på de forheksede græskar.

I konkurrencen skal børnene finde alle bogstaverne der er gemt på de forheksede
græskar og finde frem til det hemmelige ord.

Heksens fortryllende græskar er meget anderledes fra almindelige græskar, da de er blevet forhekset i mange underlige farver. Hvis man er så heldig at finde det hemmelige ord er det en hemmelig præmien der er klar til at blive hentet i klosterets café Vognporten.

Konkurrencen varer hele uge 42 kl. 10-17. Man. d. 15. til søn. d. 21. oktober 2017, kl.
10-17. (Entré: 85 kr. for voksne 40 kr. for børn)

Læs mere
Top