Udstillinger

Oplev over 15 Udstillinger i historie, kunst og kultur på Børglum kloster.

Udforsk Børglum kloster mange udstillinger med oplevelser for hele familien.

Gå ind i klosterets næste 1000 år gamle klosterkirke, der blev bygget som domkirke. Klosterkirkens orgel regnes som det ældste Barok orgel i Danmark der stadig er i brug.

Den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeux-tapetet i verden er udstillet her på Børglum kloster. Det er et kæmpe broderet værk som er skabt af 9 lokale brodøser. Det tog dem 15 års dedikeret arbejde at brodere denne fantastiske historiske fortælling.  

Er man interesseret i kjoler og kvindemoden har Børglum Kloster en udstilling med navn 'Kunsten at klæde sig'. Kjole udstillingen viser kvindemoden igennem det turbolente 20. århundrede. Europa blev trukket ud i ikke kun en, men to verdenskrige der forandrede verden og havde stor effekt på kvindernes rolle i samfundet. 

Jul på Børglum Kloster

Specielt for børn er der også Julemandens værksted og Julemandens stue fra julekalenderen 'Ludvig og Julemanden'. Både julemandens stue og Julemandens værksted er opstillet i fuld figur som da man optog julekalenderen, der til dags dato stadig er den mest sete i Danmark.

Oplev disse udstillinger og vores skønne Julemarked på Børglum Kloster. 

 

 

Top