Her kan du se de nye events og udstillinger der sker på Børglum Kloster. Programmet opdateres løbende så hold øje med siden for at se de sidste nye events
Den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeux-tapetet i verden er udstillet her på Børglum kloster. Det er et kæmpe broderet værk som er skabt af 9 lokale brodøser. Det tog 15 års dedikeret arbejde at brodere denne fantastiske historiske fortælling.
I denne udstilling vil vi fortælle om den internationale middelalder ved Børglum Kloster, og hvordan Børglum kloster forbandt norden til det europæiske katolske fællesskab.
Er du nysgerrig på hvordan man restaurerer en bygning om blev påbegyndt i 1100-tallet? så læs mere om det spændende arbejde på den gamle Domkirke ved Børglum kloster. indtil reformationen lå bispesædet ved Børglum og den gamle klosterkirke var den katolske domkirke for Nordjylland.
Udforsk klosterets historie i Østfløjen med udstillinger i 3 etager se blandt andet stenudstillingen og udstillingen om fam. Rottbøll
Er man interesseret i kjoler og kvindemoden har Børglum Kloster en udstilling med navn 'Kunsten at klæde sig'. Kjole udstillingen viser kvindemoden igennem det turbolente 20. århundrede. Europa blev trukket ud i ikke kun en, men to verdenskrige der forandrede verden og havde stor effekt på kvindernes rolle i samfundet.
I det gamle køkken kan man opleve hverdagen i starten af 1900-tallet i et herskabskøkken der skulle brødføde et helt folkehold.
så du med dengang at Ludvig og julemanden blev sendt på TV2?
på Børglum kloster har du chancen for at opleve julemandens værksted, julemandens stue og rekvisitterne fra julekalenderen.
Specielt for børn er der også Julemandens værksted og Julemandens stue fra julekalenderen 'Ludvig og Julemanden'. Både julemandens stue og Julemandens værksted er opstillet i fuld figur som da man optog julekalenderen, der til dags dato stadig er den mest sete i Danmark.
Oplev disse udstillinger og vores skønne Julemarked på Børglum Kloster.
Har du nogensinde været nysgerrig efter at vide, hvad der foregår bag kulisserne under en restaurering? Vi inviterer dig indenfor til en unik oplevelse, hvor historie, arkitektur og håndværk forenes i vores kommende udstilling om den igangværende restaurering af den gamle domkirke.
Tag med på en rejse fra fortid til fremtid, og få et indgående indblik i det omfattende arbejde, der udføres for at genoplive dette historiske monument til dets tidligere pragt. Vi vil tage dig med på en rejse fra den sidste store restaurering i 1700-tallet, udført af kongens generalbygmester Laurids de Thurah og Frederik Kiærskiold, til den igangværende restaurering og vores bestræbelser på at bevare vores fælles kulturarv.
Læs mereI januar 2024 startede restaureringen af den gamle domkirke efter et års forberedelse. den sidste store restaurering af den gamle domkirke skete i 1700-tallet, først af Frederik Kiærskiold og dernæst af kongens generalbygmester Laurids de Thurah.
Den igangværende restaurering forventes at forløbe de næste to år.
Vi glæder os til at vi igen kan åbne den gamle domkirke.
Tv2Nord følger restaureringen. se de tre første afsnit på følgende links
Afsnit 1 : https://www.youtube.com/watch?v=fF67IveE4y4&t=2s
Afsnit 2: https://www.youtube.com/watch?v=5vnqIQxSBrk&t=1s
Afsnit 3: https://www.youtube.com/watch?v=RgNCTB0EPpg&t
se klosterets egne mindokumentar på følgende youtubekanal https://www.youtube.com/@boerglumkloster_officiel
Restaureringen af den gamle domkirke gennemføres takket være stor fondsstøtte fra følgende fonde:
Er du nysgerrig på arbejdet med restaureringen af den gamle domkirke ved Børglum Kloster?
Så følg med på vores facebook og Youtubekanal, hvor vi løbende fortæller om restaureringen og de seneste opdagelser
se vores youtubekanal her https://www.youtube.com/@boerglumkloster_officiel
Læs mere
I denne udstilling vil vi fortælle om den internationale middelalder ved Børglum Kloster, og hvordan Børglum kloster forbandt norden til det europæiske katolske fællesskab.
Som pavemagtens frontpost, forbandt Børglum Kloster igennem middelalderen Norden til det fælles katolske samfund og enhed, som på mange måder i politik, handel, tro udgjorde det fælleseuropæiske samfund.
Det middelalderlige bispesædet for Vendsyssel lå ved Børglum og klosteret var hovedklosteret i norden for præmonstratenserordenen.
Klosterlederen af Børglum Kloster havde titlen ’Præpositus’ da han udover at være klosterets leder, også var leder af de i alt 10 klostre der var spredt rundt i det nuværende Danmark, Norge, Sverige og Skotland. Dette nordiske klosterfællesskab hed ’Circariae Dania’.
Klostret besad en fuldstændig selvstændighed, da Præpositus og konventet var ikke underlagt hverken kongen eller biskoppen. De stod kun til ansvar for generalabbeden i Prémontré, som skulle sikre, at klostret havde den nødvendige støtte fra pavens side. I denne udstilling præsenteres den nyeste forskning om det internationale centrum, der fandtes ved Børglum Kloster i middelalderen og gik til grunde ved reformationen.
Læs mereLæs mere
Se hele Café vognportens menu her https://fruhansen.dk/
kontakt caféen
Læs mere