Events og nye udstillinger

Her kan du se de nye events og udstillinger der sker på Børglum Kloster. Programmet opdateres løbende så hold øje med siden for at se de sidste nye events

oktober

uge 42 Halloween i uge 42 - find 'De Forheksede Græskar' , rundvisning i de historiske udstillinger og mød Krumme fra Hjørring og ulven fra A-Z

I uge 42 fejre vi Halloween på Børglum kloster.

i løbet af ugen vil der være forskellige (u)hyggelige aktiviteter for børn og voksne.

Konkurrencen ’De forheksede græskar’. (for børn)

En lille heks har været forbi og forhekset græskarrene på Børglum Kloster og heksen har gemt et magisk ord bag hver af på dem. Løs mysteriet! Find græskarrene og saml de bogstaver der er gemt på dem. Når alle bogstaverne er samlet skal man finde det hemmeligt ord. 

Tegnekonkurrence i uge 42

Deltag i den (u)hyggelige tegnekonkurrence i uge 42 

Tegn en flot tegning og deltag i lodtrækningen om en hemmelig halloween præmie. :)

Foto konkurrence

Kan du tage et flot billede? Så vær med i år, til Børglum Klosters store foto-konkurrence!

Vinderen af konkurrencen udtrækkes efter uge 42 og modtager en efterårskurv. 😊😊📷📸📸

Hvordan foregår det?: 
1. Tag et godt efterårsbillede under dit besøg på Børglum kloster. Du vælger selv motivet.🎃🍁🍂

2. Send billedet til info@boerglumkloster.dk, skriv 'fotokonkurrence', navn og kontaktoplysninger.

3. Du med i konkurrencen!😊

Foto konkurrencen er ikke kommerciel og billederne vil ikke blive brugt kommercielt.

Der er deadline for indsendelse af billeder 25. oktober.

Et udvalg af de resterende indsendte billeder vil kunne ses på vores hjemmeside i takt med at de bliver indsendt. 

Den heldige vinder vil få direkte besked og få tilsendt efterårskurven.🎃🎃🍁🍁🍂🍂☺☺

Krumme på besøg -  onsdag 20. oktober kl 11.00

Krumme besøger Børglum kloster i Krummes hule klædt ud som den uhyggelige 'Halloween mand'.

Ulven har taget Ulveposer med fra A-z i Hjørring så der er en pose til alle de børn de lægger vejen forbi Krummes hule. 

 Rundvisninger uden forudbestilling

I Halloween ugen afholdes der rundvisning i de historiske udstillinger uden forudbestilling tirsdag den 19. oktober i uge 42 kl 13.00.

Oplev alle klosterets udstillinger med rundviser. Tillæg for rundvisning 25,- + entré. Minimum 10 voksne personer og maximum 50 personer.

 

Løkkenmalerne og kunstudstillingen 'Dialog'  – for de kunstinteresserede

Under uge 42 kan man også opleve vores 2 store kunstudstillinger 'For enden af regnbuen - Regnbuemalerne i Løkken' af de gamle løkkenmalere og 'Dialog' af Lars Ibsen og Lars Kastanje.

 

Læs mere
Den Gamle Domkirke
Oplev Børglum Klosters gamle domkirke
Børglum Klosters gamle Domkirke var i sin udformning tænkt som en Katedralkirke.
 
Den gigantiske Altertavle, der optager det meste af kirkens østvæg er 12 meter høj, Alterbilledet er en kopi af Rubens ’Nadveren’ og malet af M. Chr. Thrane

 

Læs mere

september

Løkkenmalerne

Oplev de gamle Løkkenmalere på Børglum Kloster dette efterår i udstillingen 'For enden af regnbuen - Regnbuemalerne i Løkken'

Kunstudstillingen med Løkkenmalerne på Børglum Kloster er lavet i samarbejde med Løkken Museum og udstillingen kan opleves i perioden 4.9-24.10.

 

Regnbuen

Kunstnersammenslutningen Regnbuen blev dannet af Chr. Valentinussen, Erik Larsen og Lars Nielsen i 1938.

Netop i 1938 købte kunsthandleren P. Krogh Geneser det nedlagte redningshus på Sdr. Strandvej og indviede det som udstillingsbygning med en malet regnbue på bygningen med udstillinger af disse ovennævnte Regnbuemalere.

Denne sammenslutning blev i slutningen af 1938 - 42 udvidet med et betragteligt antal kunstnere.

Den spændende udvikling de fik sat i gang, fik imidlertid et knæk af den tyske besættelsesmagt 2 år efter dens opståen.

Som følge deraf fik Løkkenudstillingen Regnbuen kun sin egen kortvarige guldalder.

 

“Man fristes til at drage paralleller til det naturfænomen, regnbuen har taget navn efter - altså den flygtige brydning af lyset i vandet efter et regnskyl.

Man kan lige nå at glædes over farvespektret på himmelhvælvet, før det er væk igen. En af den slags sanseoplevelser, som må nydes i fulde drag, mens det foregår.”

 

Billederne kan kun blive en støtte for erindringen om den personkreds, der udgjorde malerkolonien i Løkken.

Regnbuemalerne repræsenteres på denne udstilling med følgende kunstnere:

Ane Brøgger.     Tjek Jerne.      Erik Larsen.     Lars Nielsen.      Anders Norre.     Chr. Valentinussen.

Læs mere

maj

kunstudstillingen 'DIALOG' ved Lars Ibsen og Lars Kastanje

Kunstudstillingen med titlen 'DIALOG' af Lars Ibsen og Lars Kalmar Kastanje.  

Udstillingen kan opleves på 1. sal i den renoverede hestestald fra 30. april  

Lars Ibsen

Som arkitekt har jeg altid interesseret mig for design og formgivning.
I mit arbejde med keramikken kan jeg frit eksperimentere med farver, overflade, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have. Det at eksperimentere er jo at betræde nye veje og finde vej.

Siden jeg for godt 30 år siden begyndte at arbejde med leret har jeg løbende uddannet mig på flere kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi og deltaget i flere inspirerende fællesskaber og samarbejder med andre keramikere og pottemagere. Derudover henter jeg ofte inspiration hos billedkunstnere og skulptører og også i musikken.
De sidste 15 - 16 år har jeg kunnet koncentrere mig mere professionelt om keramikken, og det har givet plads til at udvikle mit udtryk i mine keramiske arbejder.

Jeg arbejder mest med unika skåle, kuber og lågkrukker i stentøj, og i de senere år har jeg også arbejdet med raku-teknik.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er ler, der er indfarvet med oxyder og lerfarver.
Jeg bruger til gengæld meget få glasurer – et par farvede og ellers få transparente matte og blanke glasurer, og så bruger jeg ofte ren aske som glasur. Jeg forgløder både raku og stentøj ved ca. 950 gr. og glasurbrænder stentøj ved ca. 1260-1280 gr.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark - på censurerede udstillinger, gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, og det er en stor fornøjelse at møde publikum der og få reaktioner på mine ting.

Se mere om mine arbejder, om udstillinger og om mig på  www.ibsenkeramik.dk.

 

Lars Kastanje

Lars kastanje eksperimenterer som en leg i sine malerier med akrylfarver og japanpapir, hvor han har udviklet sin helt egen specielle teknik.

Lars kastanje har fra begyndelsen besluttet sig for motivet og farvevalget, som skal beskrive netop den fortælling og følelse, der skal færdiggøre hans værk. Hans billeder er påvirket af omgivelser og opdigtede fænomener, hvor udtrykket er fantasi og humor og intentionen er at vække følelser, samt inspiration og fordybelse.

Processen indledes altid med blyanten i hånden. Ideen skitseres og overføres herefter direkte på lærredet. Maleriet er opbygget lag på lag, med maling og papir, hvormed han opnår en stoflighed, som kan vise den samme farve stærkt nuanceret. Herudover er der i motiverne et virvar af farver som på en palet, der til slut omfavner selve motivet.

Rent kompositorisk benytter Lars Kastanje sig ofte af abstrakte former, der både giver billedet dynamik og balance og angiver bestemte stemninger. Han er stærkt optaget af at få et visuelt, grafisk, dekorativt udtryk, gerne pågående og opmærksomhedskrævende. Skarphed, sikkert farvevalg, struktur og styring virker som en parallel til hans baggrund som arkitekt.

Der er i spændvidden af hans billeder fysisk lighed og realisme med virkelighed, hvor farverne ligger sig som et slør over ansigter, kroppe og objekter. Grænsen mellem abstraktion og figuration er for Lars kastanje flydende, men meget stemnings betonet i en sikker teknisk kunnen.

Peter Thygesen - Navneredaktør - Politiken.

 

Læs mere
Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

bemærk: udstillingen er på 1. sal men der er en elevator.

Læs mere

november

4 weekender + 1 aftenjulemarked🎅 Julemarked på Børglum Kloster med adgang til de private julepyntede stuer og juleboder

Julemarkedet afholdes igen på Børglum Kloster i 2021!🎅🎄🤶🎁

Vi glæder os til at se jer alle sammen igen til julemarked på Børglum Kloster

Kom med ind i de private julepyntede stuer og kongesalen på Børglum Kloster til julemarkedet. Som vi afholder i hele 4 weekender plus en enkelt aften med julemarked. Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes for besøgende denne ene gang om året.

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mere end 40 forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer, julepynt og meget mere i tre etager i østfløjen. Find også boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med hyggeligt nisseorkester i kloster gården.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

Datoer for julemarkedet 2021

Julemarked i november:

  • 19. 20. 21. november (kl 10-17)
  • 26. 27. 28. november (kl 10-17)
  • 30. november - det eneste aftenjulemarked - (kl 16-20)

Julemarked i december:

  • 4. 5. december (kl 10-16)
  • 11. 12. december (kl 10-16)

 Vi glæder os til at se jer 🤶🎅🎄🎁☺

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere

april

Café Vognporten

Café Vognporten glæder sig til at byde på lækker spise i sæson 2021.

som noget helt nyt har café Vognporten en helt ny cafémenu. Læs hele menuen her

Overvejer du en rejse med grupper eller bus? Se Café Vognportens tilbud til busser og grupper her 

Læs mere
Velkommen til Børglum kloster

Vi glæder og meget til at se jer alle sammen igen, nu hvor vi har genåbnet Børglum Kloster ☺♥

Se åbningstider her

Se priser her

Oplev mere end 15 udstillinger i historie, kunst og kultur når vi genåbner klosteret. Se blandt andet den nye store kunstudstilling af med Løkkenmalerne i vores store udstillingssal i den renoverede hestestald. Kunstudstillingen har titlen ’For enden af regnbuen - Regnbuemalerne i Løkken'’ og kan opleves af klosterets gæster i efteråret. læs mere om den nye kunstudstilling her

Kunstudstillingen 'DIALOG' af Lars Ibsen og Lars Kalmar Kastanje. Udstillingen kan opleves på 1. sal i den renoverede hestestald fra 30. april læs mere om udstillingen her.

Ny historisk udstilling i Lapidariet. I denne udstilling fortælles om klosterets bygningshistorie. Læs blandt andet om den gamle domkirke oplev det rekonstruerede triforium, Børglum stenen og læs om dengang Broder Eskild drog til Rom for at få pavelig dispensation til at flytte klosterbygningerne. 

Café Vognporten har en helt ny menu! Læs om den nye menu her

Orgelmatinéer i den gamle domkirke onsdagene i juli kl 14.00

  1. juli David Lau Magnussen, Sct. Jørgenbjerg Kirke, Roskilde
  1. juli Søren Rasmussen, Abildgård Kirke, Frederikshavn 
  1. juli Dennis Christoffer Bang Fick, Løgumkloster Kirke
  1. juli Anne Lindhardt Toft, Løkken Storpastorat 

 

  

Læs mere
Top