Programm

Juni

19. juni til 18. oktober FRA ARNOLDIS ATELIER

FRA ARNOLDIS ATELIER - Kunstudstilling af Per Arnoldi

“Arnoldi har været rundt i de yderste hjørner i sit lange liv og sit store værksted i Raadvad for at finde værker, der kunne give et rigt billede af hans rastløse virksomhed, spredt over mange genrer: Malerier, skulpturer, tegninger, grafik, plakater, porcelæn,keramik,scenografi, farvesætninger… men også bøger, foredrag, journalistik, debat , optræden med egen Jazztrio samt radio og TV.

Vi viser malerier helt tilbage fra 1959 til spritnye værker fra værkstedet 2020.

Arnoldi har arbejdet i over 28 lande og udstillingen vil i fotos dokumentere flere af de fjerne indsatser i både Japan, USA og Europa.

Skulpturerne omfatter både ældre udkast og hans helt nye projekter til nationale monumenter, som f.eks. mindesmærket for de faldne  krigssejlere i WW2, som Dronningen afslørede september 2017 i Mindelunden i Ryvangen ved København.

Således prøver udstillingen at komme godt “ ud i krogene”…selvom det med så omfattende et værk næsten er en uendelig opgave.

Tusinder og atter tusinder af eksempler på hans kunst er spredt vidt ud i verden. Alene de over 600 internationale plakatopgaver, hver trykt i store oplag, har udbredt kendskabet til hans særlige meget klare og moderne stil”.

Vi glæder os til at se jer :) 

Læs mere

Mai

Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

bemærk: udstillingen er på 1. sal men der er en elevator.

Læs mere

Oktober

uge 42 - mandag 12. oktober - 18. oktober Halloween - 'De Forheksede Græskar' og flere konkurrencer for børn i uge 42

I uge 42 fejre vi Halloween på Børglum kloster.

i løbet af ugen vil der være forskellige (u)hyggelige aktiviteter for børn og voksne. Deltag blandt andet i konkurrencen 'De forheksede græskar.' 

 1. Konkurrencen ’De forheksede græskar’. (for børn)

En lille heks har været forbi og forhekset græskarrene på Børglum Kloster og heksen har gemt et magisk ord bag hver af på dem.

Løs mysteriet! Find græskarrene og saml de bogstaver der er gemt på dem. Når alle bogstaverne er samlet skal man finde det hemmeligt ord. Når gåden er løst er der en hemmelig præmie der venter i klosterets Café Vognporten.

 

 1. Børnelege

Der vi være forskellige børnelege udendørs

 1. Krumme på besøg -  onsdag 14. oktober kl 11.00-13.00

Krumme besøger Børglum kloster i Krummes hule klædt ud som den uhyggelige 'Halloween mand' . Han har taget Ulveposer med fra A-z i Hjørring så der er en pose til alle de børn de lægger vejen forbi Krummes hule. 

  

 1. Rundvisninger uden forudbestilling

I Halloween ugen afholdes der 2 rundvisninger i de historiske udstillinger uden forudbestilling.

Tirsdag og torsdag i uge 42 kl 13.00.

Oplev alle klosterets udstillinger med rundviser. Tillæg for rundvisning 25,- + entré. Minimum 10 voksne personer og maximum 50 personer.

 

 1. Per Arnoldi – for de kunstinteresserede

Under uge 42 kan man også opleve vores store kunstudstilling med Per Arnoldi, som han selv beskriver som den største udstilling han nogensinde har lavet.

 

Læs mere

November

Tirsdag d. 24. nov. kl 16:00-20:00 'Julen i al sin pragt' ekstra julemarked om aftenen med boder og private stuer

Nyt julemarked om aftenen på Børglum Kloster. 

Kom med til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner til en aften med julemarked tirsdag d. 24. november kl 16.00 – 20.00.

Det er en Julemarked i historiske rammer, hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, hvor de mange julelys rigtigt kommer til deres ret. Julemarkedet kan også opleves i dagtimerne de to sidste weekender i november og de to sidste weekender i december.

Dette julemarked om aftenen kaldes ’julen i al sin pragt’ . Det er en aften i julens tegn, hvor man kan opleve de private julepyntede stuer og kongesalen. Oplev også forskellige juleboder i delikatesser, kunst og håndværk. 

Vi afslutter aftenen med julefyrværkeri kl 20.00.

🎁Boder - boderne fra julemarkedet deltager også på aftenen med 'julen i al sin pragt'. Oplev boderne i herregårdshestestalden og Østfløjen i tre etager


Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til denne event eller til julemarkedet i november, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. Julepyntsbutikken i Klostergården giver deres bud på årets specielle julepynt.

🎁Julepynts butikken – kan findes i Klostergården, hvor de giver deres bud på det helt specielle julepynt.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også Kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig', legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 


Info:
• Dato: tirsdag 24. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 125 kr.

Børn (6-12 år): 60 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

 

Læs mere
15 - 17 november & 22-24 november & 30 november -1 december & 7-8 december Julemarked på Børglum Kloster i november og december 2020

Kom med til julemarked og ind i de private julepyntede stuer på Børglum Kloster - i 2020

4 weekender + 1 julemarkedsaften!

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) og de 2 første weekender i december (lørdag/søndag)byder vi velkommen til julemarked på Børglum kloster

Kom med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen, der kun åbnes denne ene gang om året.

 

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen med julemusik i klostergården

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord. Klosterbutikken kommer også med deres bud på årets julegave.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludvig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

De præcise datoer er i år 2020:

 • 1. julemarkeds-weekend 20.11, 21.11 og 22.11 kl 10.00-17.00
 • 'Julen i al sin pragt' Tirsdag d. 24. nov. kl 16.00-20.00
 • 2. julemarkeds-weekend 27.11, 28.11 og 29.11 kl 10.00-17.00
 • 3. julemarkeds weekend 5.12 - 6.12 kl 10.00-16.00
 • 4. julemarkeds weekend 12.12 og 13.12  kl 10.00-16.00

Entré pris:

Bemærk i år er der Corona-tillæg

Voksne 125 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere

Januar

Kjole-udstilling og julemandens værksted midlertidigt lukket

Kjole-udstillingen og julemandens værksted og rekvisitterne fra julekalenderen 'Ludvig og Julemanden' er midlertidigt lukket på grund af renovering

Læs mere
Åbningstider 2020 Børglum Kloster - Åbningstider 2020

ÅBNINGSTIDER 2020

BØRGLUM KLOSTER ER NU GENÅBNET FOR BESØGENDE. 

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

Vinterferie 8.2 - 23.2, kl 10-16

 • Slå katten af tønden med Krumme lørdag d. 22. februar kl 14.00
 • Alle Klosterets udstillinger er åbne.
 • Børn kan også opleve kulisserne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’

Påske 4. april– 13. april, kl 10-17 

 • FRA ARNOLDIS ATELIER - kunstudstilling v/ Per Arnoldi.

  Udstilling kan opleves fra d. 4. april til 23. august.

 • I påsken, fra lørdag 4. april til mandag 13. april (2. påskedag), er der påskelege for børn -  gå blandt andet på jagt efter påskeæg i 'Jagten på de gyldne æg'

Hovedsæson 1.maj- 18. oktober kl 10-17

 • Oplev klosters udstillinger i historie. kunst og kultur. 
 • NYT 2020. Oplev Kunstudstillingen FRA ARNOLDIS ATELIER  v/ Per Arnoldi indenfor klosterets normale åbningstider, fra 4. april til 23. august.
 • 'Så hænderne synger' udendørs kunstudstilling v/ Ib Grønbech.

 • Kildemarked (Dato: fredag 19. juni, lørdag 20. juni og søndag 21. juni)

 • Guidet rundvisning

  Tirsdag og torsdag i juli - guidet rundvisning med slotsfrue Anne Rottbøll i de historiske udstillinger.

  Alle rundvisninger starter kl 13.00.

 • Orgelmatinéer i klosterkirken.

  Orgelmatinéerne kan opleves hver onsdag i juli måned.

  Alle orgelmatinéerne afholdes i klosterkirken kl 14.00.

  Orgelmatineerne koster ikke ekstra, men kan opleves efter køb af entré billet til klosteret.

Programmet for 2020 

🎶1.07 Søren Rasmussen, Abildgård Kirke 

🎶8.07 Søren Rasmussen, Abildgård Kirke og Tine Lilholt, harpe og fløjte

🎶15.07 Thomas Kursch, Frederikshavn Kirke

🎶22.07 Lise- Lotte Kristensen, Sct. Nicolai Kirke, Aabenraa

🎶29.07 Jørgen Ellekilde, Budolfi Kirke Ålborg

 • Foredrag om Bayeuxtapetet - 19. august kl 19:00 AFLYST

  Hør historien om Bayeuxtapetet af de lokale brodøser der har skabt verdens eneste fuldstændige kopi af Bayeuxtapetet. Foredraget begynder kl 19.00. AFLYST

 

 • Ny Åben Kunst Præsentations udstilling med mere end 30 kunstnere - dato senere

   Oplev præsentations udstillingen v/ 'Ny åben kunst' på Børglum Kloster.

   Kunstudstillingen kan kun opleves i én enkelt weekend. 

 

 • Efterårets kunstudstilling 'Haute peintour' 

   Lør. d. 12. sept. – Søn. d. 18. oktober.

 • Livstilsmesse - Børglum Kloster Living - Dato senere

  Antik, retro, bolig, sundhed, mad og drikke 

Julemarked - 4 weekender + 1 aftenjulemarked.

Oplev Juleboder og adgang til klosterets private stuer og kongesalen.

 • 1. julemarkeds-weekend(fredag/lørdag/søndag) 20.11, 21.11 og 22.11 kl 10.00
 • 'Julen i al sin pragt' Tirsdag d. 24. nov. kl 16.00-20.00
 • 2. julemarkeds-weekend(fredag/lørdag/søndag) 27.11, 28.11 og 29.11 kl 10.00
 • 3. julemarkeds weekend(lørdag/søndag) 5.12 - 6.12 kl 10.00
 • 4. julemarkeds weekend(lørdag/søndag)12.12 og 13.12  kl 10.00

 

 

Læs mere

Februar

Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere
Top