Nyheder

Hos Børglum Kloster sker der hele tiden noget nyt.
Herunder kan du se en smule af, hvad vi kan tilbyde.

november

16 - 18 november & 23-25 November Julemarked på Børglum Kloster(med boder og adgang til private stuer)

Kom med til julemarked på Børglum Kloster.

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene)byder vi indenfor i de private julepyntede stuer. Gå på opdagelse i over 40 boder i østfløjen, herregårdshestestalden og munkekælderen. Der er pyntet overalt på klosteret. Café Vognporten er dekoreret med julestemning i hjerter og gran, mens lys og et krybbespil er stillet op i klosterkirken.

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med over 30 boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen, med hyggeligt nisseorkester i kloster gården samt en minikoncert i klosterkirken, der opføres alle dage med familiens døtre Anne-Marie og Benedicte Rottbøll.

I Østfløjen vil man kunne opleve boder i alle tre etager med en bred vifte af kunst, smykker, keramik, træskæring, dekorationer og meget mere. Hestestalden fyldes med spændende boder med alverdens delikatesser, øl, bjesk og meget mere.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord, men der er meget mere for ganen. Varme norske sveler pandekager og gløgg tilbydes også for de besøgende,

Klosterbutikken, og de mange boder, kommer til at bugne med deres bud på julegaven, til hyggens højtid.

Børglum kloster er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julemarkedet har åbent  de to sidste weekender i november inklusiv fredagene (16 - 18 november & 23-25 November)

Julemarked har åbent alle dage kl 10-17

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
20. november (tirsdag) kl 16:00- 20:00 'Julen i al sin pragt' ekstra juleåbent med boder og private stuer

Nyt juleåbent på Børglum Kloster til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner op til helt et nyt juleåbnet om aftenen tirsdag d. 20. november kl 16.00 – 20.00. Det er en helt nyt åbnet hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, når de mange julelys rigtigt kommer til deres ret.

Der åbnes op for ’julen i al sin pragt’ en aften i julens tegn imellem de 2 julemarkeder i november, hvor man kan opleve de mange julelys der oplyser Børglum Kloster. 

🎁Boder - et udvalgt af boderne fra julemarkedet deltager også på aftenen med 'julen i al sin pragt'. Oplev boderne i herregårdshestestalden og Østfløjen i tre etager

Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til denne event eller til julemarkedet i november, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 

🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 

🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. Julepyntsbutikken i Klostergården giver deres bud på årets specielle julepynt.

🎁Julepynts butikken – kan findes i Klostergården, hvor de giver deres bud på det helt specielle julepynt.

🎄Udstillingerne
Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også Kjole udstillingen 'kunsten at klæde sig', legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 

Info:
• Dato: tirsdag 20. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      
Café Vognportens julemenu

Julemanden
Hvidløgspaté m/ julechutney og cornichons
hønsesalat m/ bacon og salat
Brød og smør 99,00

Nissemor
Laks, urtecreme – And, appelsincreme
Ost, valnøddesødt - Salat
Brød og smør. 119,00

Nissefar
Marineret sild, cremefraiche, rødløg
Laks, urtecreme – And, appelsincreme
Flæskesteg, rysteribs
2 slags ost, valnøddesødt
Salat - Brød og smør. 159,00

Nissepige
Tomatsuppe, cremefraiche
Brød. 49,00

Nissedreng
4 små frikadeller – Agurkestænger
Brød og smør. 59,00

Julesødt
Chokoladekage
Hindbærcoulis, flødeskum. 29,00

Æbleskiver
3 stk m. marmelade, flormelis 25,00

Læs mere
16. november - 9. december Munkestuen lukket for medbragt mad

Munkestuen er lukket for medbragt mad til julemarkedet, julen i al sin pragt og decemberåbent.

I Munkestuen kan man opleve julepyntsbutikken der er specielt sat op til julen på Børglum Kloster:

  • Julemarkedet på Børglum Kloster 16-18 nov. & 23-25. nov. kl 10-17
  • 'Julen i al sin pragt' d. 20. nov. kl 16-20
  • December åbent de 2 første weekender i december 1.-2 dec. & 8.-9. dec.
Læs mere

december

1.-2. dec & 8.-9. dec Juleåbent de 2 første weekender i december
Kom med til Juleåbnet i december
 
De første to weekender i december holder Børglum Kloster åbent for udstillinger, café og julesalg i klosterbutikken og herregårdshestestalden i anledningen af højtiden. Der er også noget til ganen da klosterets Café Vognporten har udformet en speciel julemenu.
 
Oplev 15 udstillinger i historie, kunst og kultur. Se blandt andet rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludwig og Julemanden’ og kig rundt i Julemandens værksted og julemandens stue.
Deltag også i julekonkurrencen for børn.
 
Mangler man den sidste julegave kan man gå på opdagelse i klosterbutikken og juleafdelingen der giver deres bud på dette års julegave. Hvis der mangler lidt ekstra julestemning derhjemme kan man også gå på opdagelser i klosterets julepyntsbutik med julekugler, juledekorationer, julepynt og meget mere.
 
Entré Voksne 85 kr.
 
Entré Børn (7-16 år) 40 kr.
 
Vi glæder os til at se jer :)
 
Bemærk, at det er klosteret der står for salget til klosterets juleåbent, og ikke boder.
Hvis man gerne vil gå på opdagelse i forskellige boder sker det til Børglum Klosters julemarked de to sidste weekender i November.
De private julepyntede stuer er ikke tilgængelige til dette arrangement.
De private julepyntede stuer og kongesalen kan kun opleves i november til Julemarkedet eller det specielle aftenåbent d. 20 november (tirsdag) kl 16.00-20.00
Læs mere

januar

Kunstudstilling v/ Jarl Friis-Mikkelsen

Mere information om kunstudstillingen i sommeren 2019 kommer snarest.

Læs mere

maj

Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere

februar

Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere

marts

24. marts - 26. august Kunstudstilling ved Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen

Oplev Børglum Klosters store kunstudstilling som åbner til påske i udstillingssalen i den ny renoverede herregårds hestestald. 

I år er kunstudstillingen skabt af kunstnerne Bernhard Lipsøe og Kirsten Tofte Jensen.

Bernhard Lipsøes talent spænder vidt fra maleri, akvarel, men han er især kendt for sine skulpturer af genbrugsmaterialer og glaskunst som har været en passion for kunstneren igennem de sidste 20 år. 

Kirsten Tofte Jensen er uddannet i London på The Royal British Art School. Kirsten Tofte Jensen har tidligere arbejdet meget med skulpturer, men har i denne udstilling valgt at fokusere på hurtige skitser i "Ink" og "clay" hvor hun forsøger at "indfange"modellen og stemningen - ofte danser modellen til musik. Kirsten Tofte Jensen er også vendt tilbage til en tidligere passion for kultegning i de værker hun selv kalder "Life Drawings"

 

Læs mere
Top