Nyheder

Hos Børglum Kloster sker der hele tiden noget nyt.
Herunder kan du se vores seneste nyheder.

Oplev også mere end 15 forskellige udstillinger i historie, kunst og kultur.

november

Børglum Kloster Lukket indtil juleåbent i november og december

Tak for et hyggeligt efterår på Børglum Kloster med Halloween i højsædet.

Børglum Kloster holder nu lukket indtil vores weekender med juleåbent i november og december 🎅🎅🎅

Børglum kloster afholder nyt juleåbent i november og december. Det er et juleåbent i historiske rammer, hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og kongesalen.🎄🎄

Besøgende kan også gå på opdagelse i klosterbutikken, den nye store julepyntsbutik i den røde stald og smage på julens retter i klosterets café.🎄🎄🎁🎁🎅🎅

I 2020 har vi desværre ikke boder på grund af samfundssituationen med Corona-virus. Mundbind påbudt indendørs.😷🎅

Vi glæder os til at se jer 😄😃

Datoer for juleåbent:

 • 1. juleåbent-weekend 20.11, 21.11 og 22.11 kl 10.00-17.00
 • 'Julen i al sin pragt' Tirsdag d. 24. nov. kl 16.00-20.00
 • 2. juleåbent-weekend 27.11, 28.11 og 29.11 kl 10.00-17.00
 • 3. juleåbent-weekend 5.12 - 6.12 kl 10.00-16.00
 • 4. juleåbent-weekend 12.12 og 13.12  kl 10.00-16.00
Læs mere
Juleåbent uden boder - 4 weekender + 1 aftenjuleåbent. Nyt Juleåbent på Børglum Kloster i november og december 2020 - åbent i de private stuer, men ingen boder

Kom med til det nye juleåbent på Børglum Kloster, som i år er anderledes på grund af samfundssituationen med Covid-19.

Oplev i de private julepyntede stuer på Børglum Kloster 4 weekender + 1 julemarkeds åbent!

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) og de 2 første weekender i december (lørdag/søndag)byder vi velkommen til juleåbent på Børglum kloster. I år vil der ikke være boder på grund af samfundssituationen med corona-virus.

Børglum kloster afholder nyt juleåbent i november og december. Det er et juleåbent i historiske rammer, hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen. i 2020 har vi desværre ikke julefyrværkeri kl 20.00 på grund af samfundssituationen med Corona-virus.

Der vil ikke være boder i år på grund af samfundssituationen med Covid-19

Oplevelser:

🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til dette åbent i anledningen af julen, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 

🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 

🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler du den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. 

🎁Julepynts butikken – Oplev en verden af julepynt i julepyntsbutikken der er større end nogensinde før. På grund af samfundssituationen med Covid-19 er julepyntsbutikken flyttet fra Klostergården til de store lokaler i røde stald.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også, legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 

• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

bemærk:

Mundbind eller visir påkrævet indendørs.

 

 

Nørglum Klisters juleåbent afholdes de to sidste weekender i november (fredag/lørdag/søndag) kl 10-17 og i de to første weekender i december (lørdag/søndag) kl 10-16

Datoer

De præcise datoer er i år 2020:

 • 1. juleåbent-weekend 20.11, 21.11 og 22.11 kl 10.00-17.00
 • 'Julen i al sin pragt' Tirsdag d. 24. nov. kl 16.00-20.00
 • 2. juleåbent-weekend 27.11, 28.11 og 29.11 kl 10.00-17.00
 • 3. juleåbent-weekend 5.12 - 6.12 kl 10.00-16.00
 • 4. juleåbent-weekend 12.12 og 13.12  kl 10.00-16.00

Entré pris:

Bemærk

Voksne 100kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
Tirsdag d. 24. nov. kl 16:00-20:00 'Julen i al sin pragt' nyt juleåbent om aftenen med adgang til private stuer men ingen boder

Nyt anderledes juleåbnet om aftenen på Børglum Kloster på grund af covid-19. 

Kom med til en hyggelig novemberaften i julens tegn.

Børglum kloster åbner til en aften med julehygge og julepynt tirsdag d. 24. november kl 16.00 – 20.00.

Det er et juleaftensåbent i historiske rammer, hvor klosterets besøgende kan opleve de private julepyntede stuer og Kongesalen når mørket er faldet på, hvor de mange julelys rigtigt kommer til deres ret. Dette juleåbent kan også opleves i dagtimerne de to sidste weekender i november og de to første weekender i december.

Dette juleåbent om aftenen kaldes ’julen i al sin pragt’ . Det er en aften i julens tegn, hvor man kan opleve de private julepyntede stuer og kongesalen.

i 2020 har vi desværre ikke julefyrværkeri kl 20.00 på grund af samfundssituationen med Corona-virus.

Der vil ikke være boder i år på grund af samfundssituationen med Covid-19

Oplevelser:
🎄Oplev de private julepyntede stuer. 
De private stuer, der er pyntet op efter årets juletema, kan kun opleves til Børglum Kloster juleåbent, alle andre tider på året er de private stuer ikke åbne for besøgende. Oplev stuerne og kongesalen der er pyntet op til jul. 

🎄Klosterkirken oplyst i levende lys – Oplev den 1000 år gamle klosterkirke oplyst af 100 stearinlys. 

🎄Caféen med julemenu – Caféen har åbent på aftenen med en julemenuen der er speciallavet til julen på Børglum Kloster. Der er både store og så rettet hvis man kunne tænke sig at spise aftensmad under besøget eller blot en lille haps med nogle æbleskiver. 

🎁Klosterbutikken – mangler du den sidste julegave eller leder du stadig efter den første? Til juleåbent om aftenen ’julen i al sin pragt’ kan man gå på opdagelse efter julegaven i klosterbutikken. 

🎁Julepynts butikken – Oplev en verden af julepynt i julepyntsbutikken der er større end nogensinde før. På grund af samfundssituationen med Covid-19 er julepyntsbutikken flyttet fra Klostergården til de store lokaler i røde stald.

🎄Udstillingerne

Rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’ samt Julemandens Værksted og Julemandens stue. Se også, legetøjs udstillingen og Bayeuxtapetet. 

Info:
• Dato: tirsdag 24. november
• Klokkeslæt: 16.00 - 20.00
• Priser: 

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (6-12 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis      

bemærk:

Mundbind eller visir påkrævet indendørs.


 

Læs mere

oktober

under juleåbent i november og december 'Ludvig og julemanden' oplev Julemandens værksted, julemandens stue og rekvisitterne fra julekalenderen

Julekalenderen 'Ludvig og Julemanden' blev optaget på Børglum kloster, hvor Ludvig og Julemanden tog på eventyr.

Oplev stedet hvor julekalenderen kom til live.

Se Julemandens værksted og Julemandens stue i fuld figur. oplev også rekvisitterne fra julekalenderen. Juleprofetien hænger over klosterporten som den gjorde i julekalenderen.

Se også Klosterkirken hvor Stygge Krumpen havde spøgelses-møder med Elsebeth Gyldenstjerne, Ridder Maximus og den indemurede pige. 

Læs mere
uge 42 Den Gamle Domkirke
Oplev Børglum Klosters gamle domkirke
Børglum Klosters gamle Domkirke var i sin udformning tænkt som en Katedralkirke.
 
Den gigantiske Altertavle, der optager det meste af kirkens østvæg er 12 meter høj, Alterbilledet er en kopi af Rubens ’Nadveren’ og malet af M. Chr. Thrane

 

Læs mere

maj

Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

bemærk: udstillingen er på 1. sal men der er en elevator.

Læs mere

juni

19. juni til 18. oktober FRA ARNOLDIS ATELIER kunstudstillingen kan opleves til 18. oktober.

Mød Per Arnoldi onsdag 14. oktober på Børglum Kloster

“Arnoldi har været rundt i de yderste hjørner i sit lange liv og sit store værksted i Raadvad for at finde værker, der kunne give et rigt billede af hans rastløse virksomhed, spredt over mange genrer: Malerier, skulpturer, tegninger, grafik, plakater, porcelæn,keramik,scenografi, farvesætninger… men også bøger, foredrag, journalistik, debat , optræden med egen Jazztrio samt radio og TV.

Vi viser malerier helt tilbage fra 1959 til spritnye værker fra værkstedet 2020.

Arnoldi har arbejdet i over 28 lande og udstillingen vil i fotos dokumentere flere af de fjerne indsatser i både Japan, USA og Europa.

Skulpturerne omfatter både ældre udkast og hans helt nye projekter til nationale monumenter, som f.eks. mindesmærket for de faldne  krigssejlere i WW2, som Dronningen afslørede september 2017 i Mindelunden i Ryvangen ved København.

Således prøver udstillingen at komme godt “ ud i krogene”…selvom det med så omfattende et værk næsten er en uendelig opgave.

Tusinder og atter tusinder af eksempler på hans kunst er spredt vidt ud i verden. Alene de over 600 internationale plakatopgaver, hver trykt i store oplag, har udbredt kendskabet til hans særlige meget klare og moderne stil”.

Vi glæder os til at se jer :) 

Læs mere

februar

Permanent udstilling Frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll

Oplev vores nye udstilling om frihedskæmper Kaptajn Christian Michael Rottbøll.

Christian Michael der af venner og familie blev kaldt 'Mik' havde et kort men begivenhedsrigt liv der bragte ham til Berlin, Argentina, Finland som frivillig i vinterkrigen og England hvor han bliver udannet agent før han igen tilbage til Danmark, og hvor han mister livet i frihedskampen d. 26. september 1942 kl 06.20.

Læs mere

januar

Åbningstider 2020 Børglum Kloster - Åbningstider 2020

ÅBNINGSTIDER 2020

BØRGLUM KLOSTER ER NU GENÅBNET FOR BESØGENDE. 

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER

Vinterferie 8.2 - 23.2, kl 10-16

 • Slå katten af tønden med Krumme lørdag d. 22. februar kl 14.00
 • Alle Klosterets udstillinger er åbne.
 • Børn kan også opleve kulisserne fra julekalenderen ’Ludvig og Julemanden’

Påske 4. april– 13. april, kl 10-17 

 • FRA ARNOLDIS ATELIER - kunstudstilling v/ Per Arnoldi.

  Udstilling kan opleves fra d. 4. april til 23. august.

 • I påsken, fra lørdag 4. april til mandag 13. april (2. påskedag), er der påskelege for børn -  gå blandt andet på jagt efter påskeæg i 'Jagten på de gyldne æg'

Hovedsæson 1.maj- 18. oktober kl 10-17

 • Oplev klosters udstillinger i historie. kunst og kultur. 
 • NYT 2020. Oplev Kunstudstillingen FRA ARNOLDIS ATELIER  v/ Per Arnoldi indenfor klosterets normale åbningstider, fra 4. april til 23. august.
 • 'Så hænderne synger' udendørs kunstudstilling v/ Ib Grønbech.

 • Kildemarked (Dato: fredag 19. juni, lørdag 20. juni og søndag 21. juni)

 • Guidet rundvisning

  Tirsdag og torsdag i juli - guidet rundvisning med slotsfrue Anne Rottbøll i de historiske udstillinger.

  Alle rundvisninger starter kl 13.00.

 • Orgelmatinéer i klosterkirken.

  Orgelmatinéerne kan opleves hver onsdag i juli måned.

  Alle orgelmatinéerne afholdes i klosterkirken kl 14.00.

  Orgelmatineerne koster ikke ekstra, men kan opleves efter køb af entré billet til klosteret.

Programmet for 2020 

🎶1.07 Søren Rasmussen, Abildgård Kirke 

🎶8.07 Søren Rasmussen, Abildgård Kirke og Tine Lilholt, harpe og fløjte

🎶15.07 Thomas Kursch, Frederikshavn Kirke

🎶22.07 Lise- Lotte Kristensen, Sct. Nicolai Kirke, Aabenraa

🎶29.07 Jørgen Ellekilde, Budolfi Kirke Ålborg

 • Foredrag om Bayeuxtapetet - 19. august kl 19:00 AFLYST

  Hør historien om Bayeuxtapetet af de lokale brodøser der har skabt verdens eneste fuldstændige kopi af Bayeuxtapetet. Foredraget begynder kl 19.00. AFLYST

 

 • Ny Åben Kunst Præsentations udstilling med mere end 30 kunstnere - dato senere

   Oplev præsentations udstillingen v/ 'Ny åben kunst' på Børglum Kloster.

   Kunstudstillingen kan kun opleves i én enkelt weekend. 

 

 • Efterårets kunstudstilling 'Haute peintour' 

   Lør. d. 12. sept. – Søn. d. 18. oktober.

 • Livstilsmesse - Børglum Kloster Living - Dato senere

  Antik, retro, bolig, sundhed, mad og drikke 

Julemarked - 4 weekender + 1 aftenjulemarked.

Oplev Juleboder og adgang til klosterets private stuer og kongesalen.

 • 1. julemarkeds-weekend(fredag/lørdag/søndag) 20.11, 21.11 og 22.11 kl 10.00
 • 'Julen i al sin pragt' Tirsdag d. 24. nov. kl 16.00-20.00
 • 2. julemarkeds-weekend(fredag/lørdag/søndag) 27.11, 28.11 og 29.11 kl 10.00
 • 3. julemarkeds weekend(lørdag/søndag) 5.12 - 6.12 kl 10.00
 • 4. julemarkeds weekend(lørdag/søndag)12.12 og 13.12  kl 10.00

 

 

Læs mere
Top