Bayeaux tapet

Bemærk: udstillingen med Bayeuxtapetet er lukket lørdag d. 30. juni

Rejs ind i historien med Bayeauxtapetet

Hos Børglum Kloster har vi en tro kopi af det historiske og storslåede Bayeauxtapet. Tapetet er et 70 meter langt stykke vægtæppe broderet af uldgarn. Tapetet kaldes med rette verdens længste tegneserie. Tapetet viser, hvordan normannerne med Vilhelm Erobreren erobrede kong Harald Godwinsons England ved slaget i Hastings i år 1066. På tapetet ser man mennesker, dyr, træer, skibe, og man får et indtryk af, hvordan den barske natur satte rammerne for det blodige opgør. Tapetet viser også, hvordan scenerne før slaget udspillede sig, og man kan se, hvordan slagets hovedpersoner kommunikerer med hinanden inden den historiske begivenhed.   

 

Et godt billede datiden

Det oprindelige tapet er blevet borderet af angelsaksiske kvinder. Bayeauxtapetet betragtes som et godt og pålideligt billede af datidens metoder, påklædning og våben, og du får derfor lov til at dykke helt ned i historien og få en fornemmelse for, hvordan vores forfædre har set ud. Det har taget 15 år at få broderet kopien af historiske tapet. Vores udgave af tapetet er blevet broderet af 9 brodøser, og det er blevet skabt i samarbejde med Bayeauxmuseet i Normandiet.  

 

Historie gemt i Nordjylland

Børglum Kloster ligger i Vrå i Nordjylland, og her har vi vores udstilling stående. Hvis du har spørgsmål til udstillingen, eller hvis du har lyst til at høre om vores andre udstillinger og tilbud, så skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi kontaktes bedst på telefon 98 99 40 11 eller send en mail til info@boerglumkloster.dk. Vi glæder os til at snakke med dig.

Top