Nyheder fra Klostret 2017

Her kan du få et hurtigt overblik over klosterets mange spændende events, nye udstillinger, mm.

Glædelig jul og godt nytår!

Tak for et fantastisk år!

Vi glæder os til at se jer igen i det nye år :)

 

Læs mere
2.-3. dec & 9.-10. dec Julestue de 2 første weekender i december

Julestue i december på Børglum Kloster

Velkommen til julestue på Børglum Kloster!

De første to weekender i december holder Børglum Kloster åbent for udstillinger, café og julesalg i klosterbutikken og herregårdshestestalden i anledningen af julen. 

Oplev 15 udstillinger i historie, kunst og kultur og kom med ind i vores café og smag på caféen juleretter. Se blandt andet rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludwig og Julemanden’ og kig rundt i Julemandens værksted og julemandens stue. Der er adgang til alle klosterets udstillinger efter køb af billet. 

Mangler du den sidste julegave? I anledningen af julen afholder vi vores store julesalg i herregårdshestestalden ed gaver og julepynt.

Hvis der mangler lidt ekstra julestemning derhjemme kan man også gå på opdagelser i klosterets store juleafdeling med julekugler, juledekorationer, julepynt og meget mere.

Hjælp julemanden med at finde 

Vi har åbnet alle dage kl 10-16

Entrébillet;

Entré Voksne 85 kr. 

Entré Børn (7-16 år) 40 kr.

Vi glæder os til at se jer :)

Læs mere
17 - 19 november & 24-26 November Julemarked på Børglum Kloster

Kom med til julemarked på Børglum Kloster.

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) byder vi indenfor til julemarked i de private julepyntede stuer. Der er pyntet overalt på klosteret. Café Vognporten er dekoreret med julestemning i hjerter og gran, mens lys og et krybbespil er stillet op i klosterkirken.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen, med hyggeligt nisseorkester i kloster gården samt en minikoncert i klosterkirken, der opføres alle dage med familiens døtre Anne-Marie og Benedicte Rottbøll.

I Østfløjen vil man kunne opleve boder i alle tre etager med en bred vifte af kunst, smykker, keramik, træskæring, dekorationer og meget mere. Hestestalden fyldes med spændende boder med alverdens delikatesser, øl, bjesk og meget mere.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord, men der er meget mere for ganen. Varme norske sveler pandekager og gløgg tilbydes også for de besøgende, og trænger man til ekstra lækkerier, er der mange fine lokale delikatesser.

Klosterbutikken, og de mange boder, kommer til at bugne med deres bud på julegaven, til hyggens højtid. Klosteret er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.

Julemarked har åbent alle dage kl 10-17

 Julemarkedet har åbent  de to sidste weekender i november inklusiv fredagene

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (7-16 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere
Permanent udstilling 'Kunsten at klæde sig' - ny kjoleudstilling på Børglum kloster

Højhalset, nedringet, lang eller kort?

Kvindemoden har igennem det sidste århundrede svinget fra den ene yderlighed til den anden og tilbage igen. ’Kunsten at klæde’ sig er den nye kjoleudstilling på Børglum Kloster, hvor man følger moden igennem et helt århundrede.

At være fashionable og moderne har betydet mange forskellige ting i et århundrede præget af to verdenskrige og en kold krig. Skiftende ikoniske modedesignere har igennem perioderne været toneangivende for en ny måde at klæde sig i en tid hvor kvindernes rolle i samfundet også forandrede sig.

Hvad var moderne omkring århundredeskiftet der var inspireret af den nye Art Nouveau stil? Hvordan skulle man klæde sig i de brølende 20’ere? Hvad var det sidste nye fra Paris i slutningen af 1940’erne?  Hvordan var man elegant i 60’erne?

Hvilken effekt havde de 2 verdenskrige på kvindemoden og kvindernes skiftende rolle i samfundet?

Alt dette og meget mere får man svar på i den nye udstilling der fører den besøgende igennem et helt århundrede med omskiftelig mode der kunne ændre sig markant på bare nogle få år.

Udstillingen viser et udpluk af tidernes tendenser og fremviser hvordan der smukke og det skønne er defineret forskelligt igennem det 20. århundrede.

 Udstillingen åbner for publikum lørdag d. 29. Udstillingen kommer til at indgå side om side med klosterets øvrige 15 udstillinger og kan opleves indenfor klosterets normale åbningstider.

 

Læs mere
Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere
16. oktober - 22. oktober De forheksede græskar - konkurrence for børn

En lille heks har været forbi klosteret, forhekset græskarrene og gemt et hemmeligt ord! Gå på jagt efter det hemmelige ord, saml bogstaverne på de farvestrålende græskar og vind en præmie.

Der har været en lille heks forbi på Børglum Kloster der har forhekset græskarrene!
Heksen har gemt et hemmeligt ord på græskarrene, der er blevet spredt på hele
klosterets område.

Det er i efterårsferien at jagten går ind på det hemmelige ord, der er blevet spredt rundt på de forheksede græskar.

I konkurrencen skal børnene finde alle bogstaverne der er gemt på de forheksede
græskar og finde frem til det hemmelige ord.

Heksens fortryllende græskar er meget anderledes fra almindelige græskar, da de er blevet forhekset i mange underlige farver. Hvis man er så heldig at finde det hemmelige ord er det en hemmelig præmien der er klar til at blive hentet i klosterets café Vognporten.

Konkurrencen varer hele uge 42 kl. 10-17. Man. d. 16. til søn. d. 22. oktober 2017, kl.
10-17. (Entré: 85 kr. for voksne 40 kr. for børn)

Læs mere
Fre. d. 13. til søn. d. 15. oktober Antik og Retro messe

Kom med til Antik og Retro messe på Børglum Kloster i flotte historiske rammer i den nyrenoverede heste stald.

Der er mulighed for at gøre en god handel i eksklusive stande der kommer fra hele landet Antik & Retro messen på Børglum kloster byder indenfor til en messe med stande fra hele landet og hver stand har nøje udvalgte genstande med til efterårets messe.


Det er mulighed for at få en god handel i de eksklusive stande med antikviteter og retro ting, hvoraf mange kommer langvejs fra.


Nogle stande er helt lokale, mens andre kommer så langt væk som København. Det bliver en messe hvor der er noget for enhver smag.


Hvad enten man interessere sig for klassiske antikviteter eller spændende retro er der rig mulighed for finde lige netop de skjulte skatte man går og mangler.
Man vil kunne gå på opdagelse i de 14 stande med alt fra porcelæn og smykker til møbler og retro.


Klosterets mere end 15 udstillinger i historie, kunst og kultur er også åbne under messen. Fre. d. 13. til søn. d. 15. oktober 2017, kl. 10-17.
(Entré: 85 voksne 40 kr. børn)

Læs mere
29. april- 27. august Kunstudstilling v. Peter Brandes & Gerda Louis-Hansen

5 meter høj kunst af Peter Brandes udstilles på Børglum Kloster

Smukke oliemalerier og enestående keramiske vaser, fade og relieffer, fylder udstillingssalen på Børglum Kloster når Peter Brandes udstiller med Gerda Louis-Hansens til dette års udstilling på Børglum kloster.

Skulpturen, glasmosaikken og keramikken har siden 1980’erne inspireret Peter Brandes og det kommer til udtryk i Brandes værker på dette års kunstudstillingen, hvor Brandes har ladet sig inspirere af den nordiske mytologi. Gerda Louis-Hansen udstiller hendes ikoniske oliemalerier, hvor Rubjerg Knude er et af hendes lokale motiver på udstillingen der åbner til påske fra d. 9. april.

Brandes holder sig dog ikke indenfor udstillingens rammer og de ikoniske vaser opstilles også udenfor på klosterets område hvor de vil pryde det nordjyske landskab.

I blandt hans mange nye Kunstværker i ’Børglum Serien’ ,der er lavet specielt til kunstudstillingen, kan man også opleve hans 5 meter høje vase der kommer til at knejse stolt på bakketoppen, side om side med det gamle kloster. Vasen er solgt til tivoli, men er venligst blevet udlånt til lejligheden og kan nu helt specielt opleves på Børglum Kloster.

Peter Brandes er bosat i Frankrig, New York og Danmark og han er internationalt kendt for sin kunst. Blandt andet blev en af hans 5 meter høje vaser ’Maja’ udstillet på verdensudstillingen i Sevilla. Brandes er en meget alsidig kunstner der bl.a. har gjort sig bemærket i den abstrakte ekspressionismes nye gennembrud.

Brandes har arbejdet centralt med maleriet, men også kastet sig over grafiske produktioner og arbejdet eksperimenterende med fotografiet før keramikken og skulpturen fangede kunstnerens opmærksomhed. Han kan også lære fra sig og har lige undervist Dronning Sonja i hans teknikker.

Gerda Louis-Hansen har i en årrække arbejdet intensivt med hendes kunstværker og har modtaget undervisning af den samme kunstmaler som underviser Dronning Margrethe, men det er første gang nogensinde at hendes kunstværker fremvises på kunstudstilling og afsløres for offentligheden.

Gerda Louis-Hansens passion er det grafiske udtryk og det er en passion der skinner igennem i de flotte oliemalerier som med enkle og skarpe linjer, sammensat i en symfoni af afbalancerede farver, skaber et unikt udtryk i hendes oliemalerier.

Kunstudstillingen åbnes for besøgende d. 9. april og fremvises på det næste 1000 år gamle kloster i påsken til og med slut august. Alle dage kl 10-17

Læs mere
Top