Events og nye udstillinger

Her kan du se de nye events og udstillinger der sker på Børglum Kloster i 2017. Programmet opdateres løbende så hold øje med siden for at se de sidste nye events

januar

10.februar - 25. Februar, kl 10-16 Vinterudstillingen PROCES#2

Vinterudstillingen PROCES#2

Kom med til en inspirerende kunstudstilling i det allertidligste forår. Årets første kunstudstilling på Børglum Kloster bliver kunstudstillingen med titlen PROCES#2.

Til dette års vinter udstilling får vi besøg af kunstner gruppen PROCES kunstnere Susanne Baldus, Kirsten Johannesen, Anne Vemming, Tina Fenger og Annette Zierau. De har fremstillet en udstilling der byder foråret velkommen med mange forskellige unikke værker, hvor de har ladet sig inspirere af Børglum Kloster.

De kvindelige kunstnere dannede kunstnergruppen PROCES efter et fire år langt uddannelsesforløb på forskellige fagskolehold. Formålet med kunstnergruppen er at skabe et kunstfagligt samlingspunkt, et udstillingsfællesskab og en ramme om deres fremtidige udvikling som individuelle kunstnere og som gruppe. 

Hver af de deltagende kunstnere vil fremvise nyskabte værker, der er specifikt skræddersyet til dette års vinter udstilling PROCES#2. På udstillingen vil man kunne opleve kunst udarbejdet i mange forskellige materialer af de 5 kunstnere der arbejder ud fra hver deres inspirationskilde og på udstillingen vil man tydeligt kunne opleve at de har hver deres indstilling og indlevelse i den kunstneriske skabelses proces.

Udstillingen på Børglum Kloster åben lørdag d. 10 februar og afslutter igen 25. februar kl 10-16

Vi glæder os til at se jer

 

 

 

Læs mere
Hver tirsdag og torsdag i juli kl 14.00 Historiske Rundvisninger

Rundvisning i de historiske udstillinger

Oplev Børglum kloster med rundviser tirsdag og torsdag i juli kl 13:00.

Rundvisningen tager gæsterne med i klosters over 15 udstillinger, b.la. Bayeuxtapetet, Den næsten 1000 år gamle klosterkirke, kjoleudstillingen 'kunsten at klæde sig, den gamle munkekælderen, Julemandens værksted, legetøjsudstillingen, østfløjen med historiske fortællinger i tre etager og meget mere

v. min 8 deltagere

Voksne 110 Kr. (alm entrébillet +25 kr)

Læs mere
16. oktober - 22. oktober De forheksede græskar - konkurrence for børn

En lille heks har været forbi klosteret, forhekset græskarrene og gemt et hemmeligt ord! Gå på jagt efter det hemmelige ord, saml bogstaverne på de farvestrålende græskar og vind en præmie.

Der har været en lille heks forbi på Børglum Kloster der har forhekset græskarrene!
Heksen har gemt et hemmeligt ord på græskarrene, der er blevet spredt på hele
klosterets område.

Det er i efterårsferien at jagten går ind på det hemmelige ord, der er blevet spredt rundt på de forheksede græskar.

I konkurrencen skal børnene finde alle bogstaverne der er gemt på de forheksede
græskar og finde frem til det hemmelige ord.

Heksens fortryllende græskar er meget anderledes fra almindelige græskar, da de er blevet forhekset i mange underlige farver. Hvis man er så heldig at finde det hemmelige ord er det en hemmelig præmien der er klar til at blive hentet i klosterets café Vognporten.

Konkurrencen varer hele uge 42 kl. 10-17. Man. d. 16. til søn. d. 22. oktober 2017, kl.
10-17. (Entré: 85 kr. for voksne 40 kr. for børn)

Læs mere
2.- 3. september Ny Åben Kunst

Kom med og oplev årets præsentations udstilling på Børglum Kloster d. 1. 3. september. Oplev 34 kunstnere fremvise 1 eller 2 udvalgte værker til en præsentations udstilling i
historiske rammer.


Præsentations udstillingen Ny Åben Kunst har samlet 34 kunstnere fra hele Nordjylland
til en weekend i kunstens tegn på Børglum Kloster.


Hver af de deltagende kunstnere udstiller 1 eller flere værker af deres værker som
er udvalgt af Kunstudvalget bag ’Ny Åben Kunst’. Arrangementet består af en præsentationsudstilling og åbne værksteder/ atelier hos kunstnere og kunsthåndværkere.
’Ny Åben Kunst’ er en udstillingen der er tænkt som en paraply for kunstnere og
kunstnerkredse i Nordjylland.


udstillingen skal synliggøre kunsten og give overblik for interesserede, der vil købe og se på kunst. Fx. galleri-ejere, virksomheder, kunstcirkler, kunstforeninger og private.
Udstillingen kan opleves d. 2.- 3. september oplev 34 kunstnere udstille udvalgte
mesterværker.


Fernisering fredag den 1. september kl. 17. Lør. d. 2. og søn. d. 3. september 2017, kl.
10-17. (Entré: 85 voksne 40 kr. børn)

Læs mere

februar

Lørdag d. 10. Februar kl 14.00 Fastelavn på Børglum Kloster

Kom med til fastelavn med Krumme fra Hjørring og Ulven fra A-Z!

 

Lørdag d. 10 Februar kl. 14.00 skal vi igen have kronet dette års Kattekonge og KatteDronning af Børglum Kloster. 

Krumme fra Hjørring vil styre slagets gang under tøndeslagningen og Ulven A-Z kommer også forbi med til dette års fastelavn med slik til børnene i små ulveposer med hemmeligt slik.

Her stopper festlighederne dog ikke da forældrene bagefter skal vise hvad de er gjort af i konkurrencen i ’Bide til bolle’ der krævede stor koncentration fra deltagerne.

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig fastelavn

Læs mere
10.februar - 25.februar kl 10-16 Jagten på de skjulte snebolde (børnekonkurrence)

'De skjulte snebolde' 

Vær med i Børglum klosters vinterkonkurrence

Magiske snebolde der ikke vil tø ligger skjult rundt omkring på Børglum Kloster. 

Vi har brug for jeres hjælp til at finde dem så vi kan blive klar til foråret.

Find 1 snebold der er blevet skjult på klosterets område og vind en præmie!

Til de heldige vindere der finder en snebold er der en præmie som venter på dem  i klosters Café Vognporten. Konkurrencen er for børn bliver afholdt i begge uger klosteret har åbent for vinterferien.

Læs mere

maj

Permanent udstilling Bayeuxtapetet

Oplev den eneste fuldstændige broderede kopi af Bayeuxtapetet i verden på Børglum Kloster.

Permanent udstilling

Bayeuxtapetet er også blevet kaldt ’Verdens ældste Tegneserie’ og originalen er næste 1000 år gammel. Tapetet er syet af 9 brodøser fra Vikingegruppen Lindholm Høje

Igennem 49 scener skildres historien om slaget ved Hastings i 1066 og en række hændelser i årene forud for invasionen. Tapetet er en fuldstændig kopi af det historiske Bayeuxtapet.

Tapetet er 70 meter langt og afbilleder bl.a. det blodige slag ved Hastings den 14. oktober år 1066, hvor Vilhelm Erobrerens invasionstyrker besejrede den engelske hær under kong Harold Godvinson.

Hele værket har været 14 år under udarbejdelse af de 9 brodøser, og det svarer til at de arbejdsomme kvinder i gennemsnit har syet 3 mm om dagen på det gigantiske værk. Hvis man iberegner afslutningen, så har det taget i alt 15 år at genskabe den historiske fortælling.

Læs mere
Permanent udstilling 'Kunsten at klæde sig' - ny kjoleudstilling på Børglum kloster

Højhalset, nedringet, lang eller kort?

Kvindemoden har igennem det sidste århundrede svinget fra den ene yderlighed til den anden og tilbage igen. ’Kunsten at klæde’ sig er den nye kjoleudstilling på Børglum Kloster, hvor man følger moden igennem et helt århundrede.

At være fashionable og moderne har betydet mange forskellige ting i et århundrede præget af to verdenskrige og en kold krig. Skiftende ikoniske modedesignere har igennem perioderne været toneangivende for en ny måde at klæde sig i en tid hvor kvindernes rolle i samfundet også forandrede sig.

Hvad var moderne omkring århundredeskiftet der var inspireret af den nye Art Nouveau stil? Hvordan skulle man klæde sig i de brølende 20’ere? Hvad var det sidste nye fra Paris i slutningen af 1940’erne?  Hvordan var man elegant i 60’erne?

Hvilken effekt havde de 2 verdenskrige på kvindemoden og kvindernes skiftende rolle i samfundet?

Alt dette og meget mere får man svar på i den nye udstilling der fører den besøgende igennem et helt århundrede med omskiftelig mode der kunne ændre sig markant på bare nogle få år.

Udstillingen viser et udpluk af tidernes tendenser og fremviser hvordan der smukke og det skønne er defineret forskelligt igennem det 20. århundrede.

 Udstillingen åbner for publikum lørdag d. 29. Udstillingen kommer til at indgå side om side med klosterets øvrige 15 udstillinger og kan opleves indenfor klosterets normale åbningstider.

 

Læs mere

juni

22. juni - 24. juni Kildemarked - Børglum Klosters middelaldermarked

Middelalderen vender tilbage!

kom med på en rejse tilbage i tiden når riddere, bueskytter, gøglere og skønjomfruer rykker i weekenden ind på Børglum kloster

Kom med til tre dage med middelalder på Børglum Kloster. Oplev riddere, skyd med bue og pil, hør Ramashang spille middelaldermusikken, smag lækre middelalder retter og leg med når en ægte middelaldergøgler underholder for de mindste.

Oplev og deltag i spændende aktiviteter på det børnevenlige middelaldermarked, hvor der også er aktiviteter for de mindste. Prøv bueskydning af udlærte instruktører og deltag i gøglershowet af selveste mester Peder.

Musikken er på plads og giver den helt rigtige stemning når Almune slår tonen an og spiller middelaldermusik imellem de hyggelige boder. 

Gå også på opdagelse i de mange hyggelige boder med ægte middelalder håndværk og smag på de gamle spændende retter som helstegt pattegris. Middelalderhåndværk findes i mange afskygninger i markedets boder.

Eksempelvis kan man opleve ægte håndsmedede ringbrynjer, knive og sakse og håndsyede middelaldertøj ned til mindste detalje.

Lørdag og søndag vil Mester Peder vil lave gøgl og lege for markedets børn og  Middelaldermusik fra Almune vil sørge for en helt fantastisk stemning på markedet imellem de spændende boder. Oplev også en vaskeægte Ridder, da markedet i år får besøg af selveste Ridder Toby. 

Bueskytterne vil gennemføre en indbyrdes bueskydnings konkurrence søndag kl. 13.00, hvor alle kan komme og kigge med.

Kildemarkedet på Børglum Kloster har åbent fredag kl. 12-17 og både lørdag og søndag kl. 10-17.

 Vi glæder os til at se jer

 

Læs mere

oktober

Fre. d. 12. til søn. d. 14. oktober Antik og Retro messe

Kom med til Antik og Retro messe på Børglum Kloster i flotte historiske rammer i den nyrenoverede heste stald.

Der er mulighed for at gøre en god handel i eksklusive stande der kommer fra hele landet Antik & Retro messen på Børglum kloster byder indenfor til en messe med stande fra hele landet og hver stand har nøje udvalgte genstande med til efterårets messe.


Det er mulighed for at få en god handel i de eksklusive stande med antikviteter og retro ting, hvoraf mange kommer langvejs fra.


Nogle stande er helt lokale, mens andre kommer så langt væk som København. Det bliver en messe hvor der er noget for enhver smag.


Hvad enten man interessere sig for klassiske antikviteter eller spændende retro er der rig mulighed for finde lige netop de skjulte skatte man går og mangler.
Man vil kunne gå på opdagelse i de 14 stande med alt fra porcelæn og smykker til møbler og retro.


Klosterets mere end 15 udstillinger i historie, kunst og kultur er også åbne under messen. Fre. d. 12. til søn. d. 14. oktober 2018, kl. 10-17.
(Entré: 85 voksne 40 kr. børn)

Læs mere

november

17 - 19 november & 24-26 November Julemarked på Børglum Kloster

Kom med til julemarked på Børglum Kloster.

De to sidste weekender i november (inklusiv fredagene) byder vi indenfor til julemarked i de private julepyntede stuer. Der er pyntet overalt på klosteret. Café Vognporten er dekoreret med julestemning i hjerter og gran, mens lys og et krybbespil er stillet op i klosterkirken.

Julemarkedet vil også byde på musik i år, hvor der skrues ekstra op for julestemningen, med hyggeligt nisseorkester i kloster gården samt en minikoncert i klosterkirken, der opføres alle dage med familiens døtre Anne-Marie og Benedicte Rottbøll.

I Østfløjen vil man kunne opleve boder i alle tre etager med en bred vifte af kunst, smykker, keramik, træskæring, dekorationer og meget mere. Hestestalden fyldes med spændende boder med alverdens delikatesser, øl, bjesk og meget mere.

Caféen vil i juleweekenderne servere dejlige retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord, men der er meget mere for ganen. Varme norske sveler pandekager og gløgg tilbydes også for de besøgende, og trænger man til ekstra lækkerier, er der mange fine lokale delikatesser.

Klosterbutikken, og de mange boder, kommer til at bugne med deres bud på julegaven, til hyggens højtid. Klosteret er også kendt fra den landsdækkende julekalender Ludwig og julemanden, der til dags dato den mest sete julekalender i dansk historie.

Julemarked har åbent alle dage kl 10-17

 Julemarkedet har åbent  de to sidste weekender i november inklusiv fredagene

Entré pris:

Voksne 100 kr.

Børn (7-16 år): 50 kr.

Børn (0-6 år) gratis                              

Adresse: Børglum klostervej 255, 9760 Vraa.

Læs mere

december

2.-3. dec & 9.-10. dec Julestue de 2 første weekender i december

Julestue i december på Børglum Kloster

Velkommen til julestue på Børglum Kloster!

De første to weekender i december holder Børglum Kloster åbent for udstillinger, café og julesalg i klosterbutikken og herregårdshestestalden i anledningen af julen. 

Oplev 15 udstillinger i historie, kunst og kultur og kom med ind i vores café og smag på caféen juleretter. Se blandt andet rekvisitterne fra julekalenderen ’Ludwig og Julemanden’ og kig rundt i Julemandens værksted og julemandens stue. Der er adgang til alle klosterets udstillinger efter køb af billet. 

Mangler du den sidste julegave? I anledningen af julen afholder vi vores store julesalg i herregårdshestestalden ed gaver og julepynt.

Hvis der mangler lidt ekstra julestemning derhjemme kan man også gå på opdagelser i klosterets store juleafdeling med julekugler, juledekorationer, julepynt og meget mere.

Hjælp julemanden med at finde 

Vi har åbnet alle dage kl 10-16

Entrébillet;

Entré Voksne 85 kr. 

Entré Børn (7-16 år) 40 kr.

Vi glæder os til at se jer :)

Læs mere

april

29. april- 27. august 2017 Kunstudstilling v. Peter Brandes & Gerda Louis-Hansen

5 meter høj kunst af Peter Brandes udstilles på Børglum Kloster

Smukke oliemalerier og enestående keramiske vaser, fade og relieffer, fylder udstillingssalen på Børglum Kloster når Peter Brandes udstiller med Gerda Louis-Hansens til dette års udstilling på Børglum kloster.

Skulpturen, glasmosaikken og keramikken har siden 1980’erne inspireret Peter Brandes og det kommer til udtryk i Brandes værker på dette års kunstudstillingen, hvor Brandes har ladet sig inspirere af den nordiske mytologi. Gerda Louis-Hansen udstiller hendes ikoniske oliemalerier, hvor Rubjerg Knude er et af hendes lokale motiver på udstillingen der åbner til påske fra d. 9. april.

Brandes holder sig dog ikke indenfor udstillingens rammer og de ikoniske vaser opstilles også udenfor på klosterets område hvor de vil pryde det nordjyske landskab.

I blandt hans mange nye Kunstværker i ’Børglum Serien’ ,der er lavet specielt til kunstudstillingen, kan man også opleve hans 5 meter høje vase der kommer til at knejse stolt på bakketoppen, side om side med det gamle kloster. Vasen er solgt til tivoli, men er venligst blevet udlånt til lejligheden og kan nu helt specielt opleves på Børglum Kloster.

Peter Brandes er bosat i Frankrig, New York og Danmark og han er internationalt kendt for sin kunst. Blandt andet blev en af hans 5 meter høje vaser ’Maja’ udstillet på verdensudstillingen i Sevilla. Brandes er en meget alsidig kunstner der bl.a. har gjort sig bemærket i den abstrakte ekspressionismes nye gennembrud.

Brandes har arbejdet centralt med maleriet, men også kastet sig over grafiske produktioner og arbejdet eksperimenterende med fotografiet før keramikken og skulpturen fangede kunstnerens opmærksomhed. Han kan også lære fra sig og har lige undervist Dronning Sonja i hans teknikker.

Gerda Louis-Hansen har i en årrække arbejdet intensivt med hendes kunstværker og har modtaget undervisning af den samme kunstmaler som underviser Dronning Margrethe, men det er første gang nogensinde at hendes kunstværker fremvises på kunstudstilling og afsløres for offentligheden.

Gerda Louis-Hansens passion er det grafiske udtryk og det er en passion der skinner igennem i de flotte oliemalerier som med enkle og skarpe linjer, sammensat i en symfoni af afbalancerede farver, skaber et unikt udtryk i hendes oliemalerier.

Kunstudstillingen åbnes for besøgende d. 9. april og fremvises på det næste 1000 år gamle kloster i påsken til og med slut august. Alle dage kl 10-17

Læs mere
Top